14.2.2019
ŠKODA-kuljettajat kelpo vauhdissa Ruotsin MM-rallin avauserikoiskokeella Škoda Sponsoroi

Ruotsin MM-ralli starttasi torstai-iltana Färjestadin raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella. ŠKODA Motorsportin kaksikkona ilmoittamana rallissa ajavat Kalle Rovanperä ja Eerik Pietarinen osoittivat välittömästi lumen olevan mieluisa alusta molemmille.

Vaikka kyseessä oli lyhyt, vain 1,90 kilometriä pitkä, yleisöä varten rakennettu erikoiskoe, korostui EK:n merkitys sen psykologisessa merkityksessä. Onnistumisella takaa hyvät yöunet, kun taas pieni virhe saattaisi jäädä mieleen kummittelemaan.

Merkittävää oli myös se, että niin Rovanperä kuin Pietarinen ajoivat selkeän voiton pariinsa nähden. Rovanperä kiiruhti erikoiskokeen 3,4 sekuntia nopeammin kuin Gus Greensmith, vaikka ei ollutkaan täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Rovanperän aika riitti luokan neljänteen sijaan, jolla nuorukainen täydensi kolmen suomalaisen ŠKODA-kuljettajan vahvaa panosta luokan kärkisijoilla.

–  Ei tullut puhtaasti. Pari sekuntia meni pikkuvirheisiin, mutta eipä tuolla ole niin merkitystä. Ajoin ensimmäistä kertaa tuollaisella loskakelillä, niin ajaminen oli vähän turhan aggressiivista alkuun, Rovanperä tuumaili.

Eerik Pietarinen löi omassa lähdössään Mads Östbergin 0,6 sekunnilla, ja sai hänkin itseluottamusta koventavan alun ralliinsa. Pietarinen oli hienosti koko WRC2 –luokan nopein, jaetulla ajalla yhdessä niin ikään Škodaan luottavan Jari Huttusen kanssa.

– Pohja-aikahan sieltä tuli. Aika pöperöä pinta oli meidän vuorollamme, mutta muutoin kaikki sujui hyvin, myhäili Pietarinen.

Perjantaina rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta ja noin 137 EK-kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe (EK2) alkaa klo 8.55 Suomen aikaa.