29.5.2019
ŠKODA-kuljettajat lähtevät Portugalin MM-ralliin luottavaisina Škoda Sponsoroi

Kauden seitsemäs rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan tulevassa viikonvaihteessa Portugalissa. Mukana WRC2 –luokan kapinoissa on äärimmäisen kova osanotto, sillä 31 R5-autosta peräti 15 on merkiltään ŠKODA.

Hallitsevan WRC2 –luokan mestarin Jan Kopeckyn istuessa toisessa autossa, on toinen uusista ŠKODA FABIA R5 –autoista annettu Kalle Rovanperän käskettäväksi.

Rovanperälle kyse on ensimmäisestä kerrasta Portugalin soralla, joten uutta opittavaa tulee jälleen roppakaupalla.

– Pohja on kova, joten erikoiskokeet syövät rengasta aika lailla. Ehkä liukkaus on kuitenkin se vaikein juttu täällä. Koetimme nuotitusjaksolla jo merkkailla niitä paikkoja, joissa pito vaihtelee paljon. Irtosoraa on paljon, nyökkäsi Rovanperä.

Erityisen innolla Rovanperä odottaa taistelua luokkavoitosta, josta Portugalin keväässä on taistelemassa kauden toistaiseksi kovin kuskikatras. Chilessä Rovanperä nappasi hienon päänahan kukistettuaan kokeneen Citroën-kuljettaja Mads Östbergin.

– Onhan se hienoa, että vihdoinkin pääsee ajamaan uudella autolla kilpaa – on sitä jo kauan testattukin. Omaa vauhtiamme vertaamme kaikkiin R5-autoihin. Voisi kuvitella, että Östberg tulee täälläkin kokemuksensa ansiosta kovaa, sillä hän on lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet ajanut varmasti jo 20 kertaa.

Eerik Pietarinen on nuorella MM-ralliurallaan ennättänyt osallistua vasta Suomen ja Ruotsin osakilpailuihin, joten Portugalin erikoiskokeet herättivät suurta kunnioitusta myös tuusulalaisessa.

Pietarisen ajattaa Portugalissa TGS Worldwide.

– Aika hitaitahan nämä tiet ovat, jos vertaa siihen, mihin on tottunut. Tiet menevät varmasti urille, ja rengasrikkojen vaara on koko ajan olemassa. Jos kovaa meinaa ajaa, niin silloin se on tuurista kiinni, miten niiltä välttyy, Pietarinen arvuutteli.