5.7.2017
ŠKODA menestyi komeasti merkkikorjaamo-vertailussa Škoda Palvelee

Saako samalta korjaamolta eri automerkeille samantasoista huoltoa? Mitä etua on merkkikorjaamon käytöstä? Tekniikan Maailma vertaili ja julkisti selkeät tulokset.

Tekniikan Maailma vei kaksi huoltoa kaipaavaa autoa kuuteen eri korjaamoon pääkaupunkiseudulla. Mielessä oli kaksi vuotta sitten tehty vertailu, jossa selvitettiin, miten huoltotyö sujui kolmessa merkkikorjaamossa ja kahdessakymmenessä riippumattomassa korjaamossa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

Tuolloin tulokset olivat selkeät: joka paikkakunnalla merkkikorjaamo vei voiton.

Mitä nyt testattiin?

Tämän kesän testissä Tekniikan Maailma selvitti merkkikorjaamon ja varaosaketjukorjaamoiden laatueron lisäksi sitä, saavatko kaksi eri automerkkiä samalla korjaamolla samanlaista huoltoa. Testiin pistettiin C-sarjan Mercedes-Benz sekä Škoda Superb.

Merkkikorjaamoksi valittiin Veho Olari, joka huoltaa molempia merkkejä. Varaosaketjujen korjaamoita edustivat Atoy Autohuolto Kivenlahti, Autoasi Olari, HS-Autopalvelu, Espoon Autohuolto ja Cartech.

Vertailussa testattiin korjaamoiden reagointia kymmeneen autojen huoltokohteeseen liittyen. Vertailuun pääsivät mm. öljyjen ja suodattimien vaihto sekä nestetasojen, rengaspaineiden, auton valojen ja lasinpyyhkimien sulkien kunnon tarkistus.

Miten vertailussa kävi?

Škodaa ja Mercedes-Benziä kohdeltiin korjaamoissa käytännössä samalla tavalla, mutta korjaamoiden välillä oli myös suuria eroja.

Tekniikan Maailman mukaan Škoda-merkkikorjaamo on saanut prosessinsa hyvään iskuun keräten liki täydet tekniset ja muutenkin vertailun parhaat pisteet. Merkittäviksi asioiksi vertailussa nousivat esimerkiksi työmääräyksen ja laskun läpikäynti.

ŠKODA-merkkihuolto sai huollon osalta Tekniikan Maailman vertailussa parhaat pisteet 19/20. Vertailun ainoa merkkihuolto oli selvä voittaja työn laadussa.

Lue koko juttu: TM 11/2017, tekniikanmaailma.fi

Tekniikan Maailma testasi yhden merkkikorjaamon ja viisi ei-merkkikorjaamoa. Ykköseksi nousi vertailussa mukana ollut ŠKODA-merkkikorjaamo Veho Olari.