14.8.2018
ŠKODA-merkkihuolto on parasta autollesi Škoda Palvelee

Auto ansaitsee säännöllistä huoltoa ja vahingon sattuessa hyvää hoitoa. ŠKODA-merkkihuollossa autosi on aina parhaissa mahdollisissa käsissä.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

Ei ole sama, missä autosi huollat. Uusissa autoissa on jopa 40 eri järjestelmien ohjainlaitetta eli tietokonetta, joten uudet tekniikat edellyttävät mekaanikoilta vankkaa osaamista, jatkuvaa kouluttautumista ja huolloilta uusinta teknologiaa.

Škoda-merkkihuolto on ansainnut esimerkiksi Tekniikan Maailman huoltokorjaamovertailussa 11/17 täydet viisi tähteä sekä huollon teknisestä suorittamisesta että asiakaspalvelusta. Merkkihuolto on tae laadusta”, tekninen päällikkö Petri Haapaniemi sanoo.

”Myös muissa samankaltaisissa riippumattomissa testeissä tulos on ollut vastaava. Varmistaaksemme huoltojen toiminnan laadun, teetämme itsekin määrävälein vastaavia testejä jokaiselle Škoda-huollolle ulkopuolisen toimijan kautta.”

Auto on monelle elämän suurimpia hankintoja, joten huollossa ei kannata tinkiä. On tärkeää, että huolto-ohjelman mukaiset huoltotyöt tehdään aina valmistajan määrittelemiä ohjeita noudattaen.

”Tekniikan kehittymisen myötä merkkikorjaamon tarjoaman ammattitaidon merkitys on vain kasvanut”, Haapaniemi korostaa.

Moni Škoda-merkkihuolto tekee myös renkaiden säilytyksestä huoletonta. Renkaat voi jättää rengashotelliin, jossa renkaat pestään, tarkastetaan ja varastoidaan.

Mikäli tarvitset huollon ajaksi sijaisautoa, sen varaus hoituu kätevästi huoltoaikaa tilatessa. Joissakin huolloissa valittavana on myös sijaispolkupyörä.

Mikä sähköinen huoltokirja

Kaikkien Škoda-mallien huoltokirja muuttui sähköiseksi marraskuusta 2013 lähtien valmistettuihin autoihin.

Perinteinen painettu huoltokirja on päivittynyt uusien autojen myötä sähköiseksi huolto-ohjelmaksi.

Digitaalisuuteen liittyy monia etuja. Auton huollot voi teettää missä tahansa valtuutetussa Škoda-merkkihuollossa, koska huoltotietokanta on käytettävissä kaikissa Škoda-liikkeissä. Huollosta kirjautuu selkeä dokumentaatio järjestelmään, missä tiedot pysyvät tallessa.

Sähköisen huoltokirjamerkinnän lisäksi asiakas saa huollosta aina mukaansa tulosteen tehdyistä huoltotapahtumista. Huoltotulosteen saa tarvittaessa myös pdf-tiedostona sähköpostiin.

Huoltodokumentti sisältää myös tiedon Škoda Ajoturvan voimassaolosta. Mikäli tulostetta ei ole, Ajoturvan voimassaolo on aina nähtävillä huollossa sähköisen huoltokirjan kautta.

Oman auton huoltohistoria on helposti tutkittavissa MyŠKODA-applikaation kautta, joka on ladattavissa veloituksetta Play Kaupasta tai App Storesta Android- ja iOS-laitteistoihin. Saman applikaation kautta saa kätevästi käyttöön myös oman autonsa käyttöohjeet sähköisenä versiona.

Monta hyvää syytä Škoda-merkkihuoltoon

Alkuperäiset osat ja varusteet
Merkkihuollossa käytetään vain alkuperäisiä Škoda-varaosia, joilla on kahden vuoden takuu. Škodan turvallisuusstandardien mukaisia varaosia ja varusteita päivitetään jatkuvasti vastaamaan viimeisintä tuotekehitystä. Sekä työlle että varaosille myönnetään kaikenkattava kahden vuoden takuu.

Tietotaito ja tekniikka
Huoltohenkilöstöä koulutetaan jatkuvasti tekniikan kehittyessä ja uusien automallien tullessa markkinoille. Myös työvälineet ja laitteistot on suunniteltu nimenomaan Škodalle.

Huippulaitteet ja työkalut
Kaikilla valtuutetuilla ŠKODA-huoltopisteillä on käytettävissään tarvittavat erikoistyökalut ja laadukkaat diagnoosilaitteet, jotka takaavat auton täydellisen toiminnan ja luotettavuuden.

Kampanjat & päivitykset
Škoda-merkkihuollon käytössä ovat tiedot auton tehdaskampanjoista sekä viimeisimmät ohjelmistopäivitykset.

Koritakuu
Merkkihuollossa tehty koritarkastus pitää huolta auton korin kunnosta ja varmistaa koritakuun säilymisen.

ŠKODA Ajoturva palvelee 24/7. Soita numeroon +358 40 3400 900 – olitpa missä päin Eurooppaa tahansa.

Arvo säilyy
Auton jälleenmyyntiarvon kannalta Škoda-merkkiliikkeen täydellinen merkkihuoltohistoria on merkittävä myyntiargumentti.

Aina ajan tasalla
Uusissa autoissa on käytössä sähköinen huoltokirja, jonka ansiosta kaikki merkinnät kirjautuvat järjestelmään auton elinkaaren alusta alkaen.

ŠKODA Ajoturva
ŠKODA Ajoturva turvaa liikkumisen mahdollisissa pulmatilanteissa teknisen vian sattuessa tien päällä. Se on voimassa koko huoltovälin ajan, mikäli huollot ja muut toimenpiteet on tehty Škoda-merkkiliikkeessä ja huoltokirjasta löytyy voimassaoleva Škoda Ajoturva -leima.