12.12.2019
Škoda Motorsport juhlisti historian menestyksekkäintä kautta Škoda Sponsoroi

Škoda Motorsport haali rallikaudella 2019 rutkasti menestystä niin kansainvälisiltä erikoiskokeilta kuin kansallisistakin koitoksista. 

Merkin 118-vuotinen perinne saa jatkoa myös tulevalla kaudella, sillä Škoda Motorsport on myynyt asiakkailleen jo 320 Fabia R5 –mallia, joilla saavutettiin kaudella 2019 peräti 23 kansallisten rallisarjojen mestaruutta FIA:n arvosarjoissa menestymisen lisäksi.

–  MM-ralleissa menestyminen on tärkeää, mutta se ei olisi mitään ilman kansallisia rallisarjoja. Vihdoin voin sen kuitenkin todeta: tehtävä suoritettu. Saavutimme kaikki tavoitteet, jotka itsellemme laitoimme.  Kaikkien tittelien voittaminen niin WRC2 Pro -luokassa kuin WRC2:ssa on todella hyvä palkinto koko tiimille.

Yksi on kuitenkin joukosta poissa ensi kaudella, kun ainoaksi WRC2 Pro -luokan mestariksi rallihistoriaan jäävä Kalle Rovanperä siirtyy odotetusti WRC-auton rattiin.

Rovanperä palveli Škodaa viimeisimmät kaksi rallikautta, joiden aikana hän saavutti lukuisia osakilpailuvoittoja, ja kaiken kruununa myös WRC2 Pro –luokan mestaruuden päättyneellä rallikaudella.

Keskiviikkoiltana Prahassa pidetyssä, vuotuisessa lehdistötilaisuudessa Rovanperä saateltiin kohti uusia haasteita tallipäällikkö Hrabánekin tunteikkaan jäähyväispuheen myötä. Rallit Škodan ratissa antoivat Rovanperälle ennen kaikkea tuiki tärkeää kokemusta MM-sarjan erikoiskokeista.

– Hieno ajanjakso tämä oli, sillä aloitimme MM-uramme kunnolla juuri Škodan kanssa. Vähintään kerran olemme jo kaikki osakilpailut ajaneet. Kyllä R5-luokka oli oikea vaihtoehto asioiden opetteluun ja kokemuksen keräämiseen, ja hyvinhän se näytti menevän, myhäili Rovanperä.