26.11.2018
ŠKODA Motorsport voitti rallin WRC 2 -sarjan Škoda Sponsoroi

ŠKODA Motorsport -tehdastallin kuljettajille kolmoisvoitto rallin maailmanmestaruussarjan WRC 2 -luokassa 2018

ŠKODA Motorsportin tehdaskuljettajat Jan Kopecký, Pontus Tidemand ja Kalle Rovanperä ottivat kolmoisvoiton rallin maailmanmestaruussarjan WRC 2 -luokassa kaudella 2018 (edellyttää FIA:n virallisten tulosten julkaisemista). Päättynyt kausi oli siten Škodan pitkän rallihistorian paras kautta aikojen.

Kuva: ŠKODA Motorsport

Vuodesta 2015 alkaen ŠKODA FABIA R5 on dominoinut WRC 2 -luokkaa: rallin maailmanmestaruussarjassa sillä on voitettu neljä peräkkäistä tallimestaruutta ja kolme peräkkäistä kuljettajamestaruutta sekä lisäksi neljä Tšekin rallisarjamestaruutta. Tehdastiimin ohella tämä auto on menestynyt upeasti myös yksityistallien käytössä – sitä on myyty yli 240 kappaletta 32 maahan. Kaiken kaikkiaan FABIA R5 -autoilla on osallistuttu 3 616 ralliin 60 maassa. Tuloksena on ollut 598 voittoa ja 787 sijoitusta. Sillä on voitettu kansallinen mestaruus 12 maassa eri puolilla maailmaa ja neljä maanosamestaruutta (Etelä-Amerikan CODASUR, Afrikan rallimestaruus, Aasian-Tyynenmeren rallimestaruus ja Euroopan juniorirallimestaruus U28).

Tämä menestys on nostanut ŠKODA FABIA R5:n menestyneimmäksi autoksi R5-luokassa, joka on rallien toiseksi nopein luokka ja jonka autoilla ajetaan WRC 2 -sarjaa. Se on uusin voittaja Škodan ralliautojen pitkässä ketjussa, joka alkoi jo yhtiön ensimmäisen automallin VOITURETTE A myötä ja joka on jatkokseen saanut legendaariset mallit OCTAVIA TOURING SPORT, 130 RS, 130 LR ja OCTAVIA WRC. Vuosikymmenten saatossa ŠKODA Motorsport on yltänyt moniin voittoihin useissa kuuluisissa ralleissa kuten Monte Carlossa ja Suomen rallissa.

Lue lisää ŠKODA Motorsportin sivustolta tästä linkistä.