17.2.2019
ŠKODA Motorsportilla haasteellinen viikonloppu Ruotsin MM-rallissa Škoda Sponsoroi

Kauden toinen MM-osakilpailu Ruotsin lumilla oli erittäin haasteellinen ŠKODA Motorsportin molemmille suomalaiskuljettajille. Kalle Rovanperä saalisti toiseksi korkeimmat pisteet WRC2 Pro –luokassa, mutta Eerik Pietarisen kisa jäi kesken.

Huikeaan menestykseen nuoresta iästään huolimatta tottuneelle Kalle Rovanperälle Ruotsin ralli oli poikkeuksellisen vaikea. Nuorukainen ei saanut luonnollista tuntumaa ajamiseen, ja se näkyi paitsi kellossa, myös virheiden määränä.

Heti rallin maalissa 18-vuotiaan Rovanperän kasvoilla ei juuri hymyä näkynyt.

– Ei tässä rallissa juuri muuta hyvää ollut, kuin nuo toiseksi korkeimmat pisteet WRC2 Pro –luokassa. Ajoimme vain yhden, lyhyen testipäivän, emmekä saaneet auton säätöjä valmiiksi. Ei vaan voi mitään. Kisa meni pieleen sen vuoksi, Rovanperä harmitteli.

Kun kausi alkoi myös Monte Carlossa toiseksi korkeimmilla pisteillä, tietää se sarjatilanteen kannalta hyvää Rovanperälle ja kartanlukija Jonne Halttuselle. Kakkossija pitää myös sarjatilanteessa – eroa Gus Greensmithin kärkipaikkaan on vain neljä pistettä.

Positiivista oli ainakin se, että Rovanperä pääsi kokemaan uudet olosuhteet, jollaisissa ei ollut aiemmin kilpaillut.

– Ajoin ensimmäistä kertaa piikkipyörillä soralla. Toisella lenkillä säädöt osuivat paremmin kohdalleen, mutta kyllä tämä vaikea kisa silti oli.

Eerik Pietarisen pistesarake ei  vielä Ruotsin rallissa saanut merkintää. Rallin päättäneellä EK:lla 19 Pietarinen osui sen verran kiveen, että ralli jäi kesken.

– Kisa jäi kesken viimeisellä erikoiskokeella. Sisämutkassa oli kivi, eikä sitä ollut juuri kenelläkään nuoteissa. Vanne hajosi siinä rytäkässä, ja luisuimme lumivallin päälle. Saimme auton vielä irti, mutta aikaraja tuli täyteen.

Ennen keskeytystään Pietarinen oli WRC2 Pro –luokan neljännellä sijalla.

– Kyllähän tämä oli huono kisa, mutta ensi kerralla sitten paremmin. Oppia tästäkin tuli, vaikka niin kovin vaikeaa oli alusta alkaen, jutteli Pietarinen.

Ruotsin MM-rallin lopputulokset (WRC 2 Pro)

1) Østberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroën C3 R5, 2:55:54.5

2) Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5, +3:19.2 min.

3) Greensmith/Edmondson (GBR/GBR), Ford Fiesta R5, +4:48.9 min.

4) Pieniazek/Heller (POL/POL), Ford Fiesta R5, +57:02.2 min.

WRC2 Pro –luokan pistetilanne, kuljettajat 2/14 osakilpailua

1) Gus Greensmith (GBR), Ford, 40 pistettä

2) Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA, 36 pistettä

3) Mads Østberg (NOR), Citroën, 25 pistettä

4) Lukasz Pieniazek (POL), Ford, 12 pistettä

WRC2 Pro –luokan pistetilanne, autonvalmistajat 2/14 osakilpailua

1) Ford, 40 pistettä

2) ŠKODA, 36 pistettä

3) Citroën, 25 pistettä