16.9.2018
ŠKODA Motorsportin Kopecky voitti Turkissa ja otti tukevan otteen WRC2-luokan maailmanmestaruudesta Škoda Sponsoroi

kuva: ŠKODA Motorsport

Rallin MM-sarjan WRC2-luokka päättyi sunnuntaina tsekkiläisten rallikuljettajien Jan Kopeckyn ja hänen kartanlukijansa Pavel Dreslerin voittoon. ŠKODA Fabia R5 -ralliautolla kilpaillut parivaljakko voitti toiseksi tulleen Romaninen Simone Tempestinin yli minuutilla ja kolmanneksi tulleen Britti Chris Ingramin lähes kahdella minuutilla. Samalla Kopecky otti tukevan kiinnityksen luokan maailmanmestaruuteen.

ŠKODA Motorsport oli valinnut juuri Turkin MM-rallin ratkaisukilpailuksi Kopeckylle ja hänen tallikaverilleen, ruotsalaiselle Pontus TidemandilleWRC2-luokan maailmanmestaruutta ajatellen, mutta kamppailuhuuma lopahti jo perjantaina Tidemandin keskeytykseen.

Kopeckyn voitto ja toisaalta Tidemandin keskeytys rengasrikkojen aiheuttamiin rakennevaurioisiin vei tsekkikuljettajan erittäin vahvasti kiinni MM-titteliin. Matemaattisesti myös Tidemandilla on vielä mahdollisuus mestaruuteen, mutta muut kandidaatit putosivat pelistä nyt lopullisesti pois.

Kopeckyn kilpailu sisälsi paljon haasteita, sillä Turkin rajut tiet meinasivat koitua kohtaloksi lauantaina, kun hänen Škodastaan rikkoutui vetoakseli. Samalla Kopecky putosi yli minuutin päähän toiseksi silloin luokkaa johtaneen Ingramin taakse. Auto saatiin kuitenkin huollossa kuntoon ja jo lauantain viimeisellä erikoiskokeella Kopecky nappasi itselleen johtopaikan takaisin ja ajoi sunnuntaina kilpailun voittoon.

– Meillä oli tässä kilpailussa sekä hyvää että huonoa tuuria. Tärkeintä on kuitenkin se, että pystyimme saavuttamaan jälleen voiton, mikä on minulle viides peräkkäinen tällä kaudella. Lisäksi olemme nyt erittäin lähellä varmistaa mestaruustittelin, Kopecky jutteli helpottuneena Turkin MM-rallin maalissa.

Rallin MM-sarjan seuraava ja yhdestoista kilpailu ajetaan Walesissa 4.-7. lokakuuta.

Tuloksia, Turkin MM-ralli, WRC2-luokka, 16.9.2018
1. Jan Kopecky, ŠKODA Fabia R5 4.17.49,7
2. Simone Tempestini, Citroën C3 R5 + 1.11,9
3. Chris Ingram, ŠKODA Fabia R5 + 1.56,1
4. Kajetan Kajetanowicz, Ford Fiesta R5 + 2.48,7
5. Pedro Heller, Ford Fiesta R5 + 7.41,2