ŠKODA OCTAVIA ehdolla Euroopan vuoden autoksi 2021

Mladá Boleslav Uusi ŠKODA OCTAVIA on lähellä saada seuraavan kansainvälisesti tunnustetun palkintonsa. Škodan suosituimman automallin neljäs sukupolvi on ehdolla arvostetun Vuoden auto -palkinnon voittajaksi. Kisassa alun perin mukana olleista, kuluneen vuoden aikana esitellystä 29:stä uudesta automallista ŠKODA OCTAVIA on selvittänyt tiensä finalistien joukkoon. Kansainvälinen, 23:a eri maata edustava 60 autotoimittajan raati äänestää voittajan finaaliin päässeistä seitsemästä automallista. Suomea raadissa edustaa Tekniikan Maailma -lehden tuottaja Velimatti Honkanen, joka toimii myös tuomariston pääsihteerinä. Jokavuotinen palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran jo 1964. Vuoden auto 2021 -voittaja julkistetaan 1. maaliskuuta. Jo vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä uusi OCTAVIA menestyi keräten palkintoja Britanniassa, Itävallassa, Saksassa ja Sveitsissä.

› Škodan suosituimman automallin neljäs sukupolvi on yksi seitsemästä Vuoden auto 2021 -finalistista
› Valinnan tekee 23:a Euroopan maata edustava autotoimittajaraati, jonka 60 paikkaa on jaettu maiden kokosuhteen mukaan
› Arvostettu kansainvälinen palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1964

Vuonna 1964 ensimmäisen kerran jaettu Vuoden auto -palkinto on yksi tärkeimmistä Euroopan autoteollisuudelle annettavista palkinnoista. Palkintokisan järjestävät yhdeksän Euroopan maan yhdeksän autolehteä. Joka vuosi äänestykseen pääsevät mukaan kaikki edellisen vuoden aikana vähintään viidessä Euroopan maassa esitellyt uudet automallit. Vuoden auto 2021 -palkinnosta pääsi kilpailemaan kaikkiaan 29 automallia, joista seitsemän finalistia on nyt valittu. ŠKODA OCTAVIA pääsi finaaliin nyt toisen kerran: ensimmäiseen finaalisijoitukseen ylsi toisen sukupolven OCTAVIA vuonna 2014. Raadissa istuu 60 autotoimittajaa kaikkiaan 23:sta Euroopan maasta, ja raatipaikkojen maakohtainen lukumäärä vastaa eri maiden automarkkinoiden kokoa: Saksalla, Ranskalla, Britannialla, Italialla ja Espanjalla on kullakin kuusi paikkaa. Suomea raadissa edustaa Tekniikan Maailma -lehden tuottaja Velimatti Honkanen, joka toimii myös tuomariston pääsihteerinä.

Tähän mennessä jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta valmistettu ŠKODA OCTAVIA on Škodan suosituin automalli. Sen uusin neljäs sukupolvi on taloudellisempi ja ympäristövastuullisempi kuin koskaan, sillä nyt Octaviaan on tarjolla mallihistorian monipuolisin voimalinjavalikoima. OCTAVIA on saatavissa liftbackinä ja COMBI-farmarimallina, bensiini-, diesel- tai kaasumoottorilla varustettuna, ladattavana hybridinä ja kevythybridinä sekä etu- tai nelivetoisena. Tehovaihtoehdot ovat 81-180 kilowattia (110-245 hv). Edeltäneeseen sukupolveen verratuna uusi OCTAVIA on muotoilultaan tunteita herättävämpi ja dynaamisempi, sisältä vieläkin tilavampi, mukavuudessa sekä aktiivisessa ja passiivisessa turvallisuudessa erinomainen ja liitettävyysmahdollisuuksissa edistyksellinen. Jokaisen ŠKODA-automallin tapaan OCTAVIA on mainion käytännöllinen, mitä lukuisat Simply Clever -ratkaisut vielä parantavat.

OCTAVIA ehti viime vuonna jo voittaa useita palkintoja

Pelkästään vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä uusi OCTAVIA voitti neljä arvostettua tunnustuspalkintoa tärkeimmissä vientimaissaan eli Britanniassa, Itävallassa, Saksassa ja Sveitsissä. Brittiläinen Auto Express -lehti julisti Octavian vuoden autoksi; lisäksi OCTAVIA voitti samaisen lehden uusien automallien palkintokisassa kompaktien perheautojen luokan, ja OCTAVIA COMBI farmariautojen luokan. Itävallan autoliiton ARBÖ vuoden auto -kilpailussa OCTAVIA voitti keskikokoluokan autojen sarjan hintaluokassa 20 001 – 50 000 euroa. Saksalaisen Auto Zeitung -lehden Auto Trophy 2020 - lukijaäänestyksessä ŠKODA OCTAVIA ylsi kaksoisvoittoon: OCTAVIA äänestettiin parhaaksi kompaktikokoluokan tuontiautoksi ja OCTAVIA RS parhaaksi kompaktikokoluokan urheilulliseksi tuontiautoksi. Sveitsissä useamman lehden, esimerkiksi “Schweizer Illustrierte” ja “Blick”, lukijat valitsivat Octavian ”sveitsiläisten suosikkiautoksi 2021”. Jo kesäkuussa 2020 saksalaisen Auto Bild Allrad -nelivetoautolehden ja AUTO Straßenverkehr -lehden lukijat äänestivät ŠKODA Octavian vuoden nelivetoautoksi alle 40 000 euron hintaluokassa ja vuoden perheautoksi parhaiten muotoiltujen alle 25 000 euron hintaisten autojen sarjassa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki