ŠKODA Octavia on Suomen myydyin auto 2015

ŠKODA oli vuonna 2015 jo viidettä kertaa kolmanneksi rekisteröidyin automerkki. Uusia ŠKODA-henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä 9 870 kappaletta ja markkinaosuus oli 9,2 %. ŠKODA oli toiseksi suosituin yritysautomerkki ja viimeisen kolmen kuukauden aikana ŠKODA nousi suosituimmaksi yritysautoksi.

Suomen myydyin automalli oli jo toista vuotta peräkkäin ŠKODA Octavia, joita rekisteröitiin 5 832 kappaletta. Octavian markkinaosuus yksinään oli 5,4 % koko Suomen automarkkinoista. Octavia oli myös myydyin yritysauto yli 10 % markkinaosuudella.

ŠKODA Fabia kasvatti eniten myyntiään

Vuonna 2015 markkinoille lanseerattu uusi Fabia nousi heti suosikiksi segmentissään. Fabia oli eniten myyntiään kasvattanut henkilöautomalli 2015 (+255 %).

Myös syksyllä lanseerattu uusi Superb sai loistavan vastaanoton ja asiakastoimitukset saatiin aloitettua loppuvuoden aikana. Vuosi 2016 tulee vauhdittamaan entisestään Superb-rekisteröintejä.

Škodan vauhtia lisäsi entisestään syksyllä lanseerattu teknologiapäivitty Rapid-mallisto sekä uudet taloudellisemmat moottorit saanut Yeti-mallisto.

Tulossa lisää upeita ŠKODA-uutuuksia 2106

Vuosi 2016 tuo tullessaan lisää mielenkiintoisia uutuuksia. Heti tammikuussa Suomen eniten myyty perhesporttiperhe, Octavia RS -mallisto, täydentyy esimerkiksi odotetulla nelivetoisella versiolla.

Myös Rapid- ja Yeti-mallistot täydentyvät uusilla Edition-erikoismallistoilla. Näiden lisäksi vuosi tuo tullessaan yksilöllisyyttä korostavat Monte Carlo- sekä ScoutLine -mallistot. Syksyllä 2016 Superb-mallisto laajenee sporttisuutta ilmentävällä SportLine-malliversiolla.

Lähde: Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Tietojen tekninen toimitus: Bisnode Marketing Oy, PL 136, 00521 Helsinki.