ŠKODA OCTAVIA – suosikkimallin merkittävä uudistuminen

ŠKODA uudistaa suosikkimallinsa. ŠKODA OCTAVIA saa uudet muodot keulaan ja perään, edistyksellisellä tekniikalla toteutetut kuljettajan avustinjärjestelmät, tietoviihdejärjestelmät ja liitettävyysmahdollisuudet sekä uusia varusteita. Uudistukset koskevat sekä Liftback- että Combi-korimallia, ja ne vahvistavat entisestään Octavian asemaa omassa kokoluokassaan.

ŠKODA OCTAVIA on aina ollut oman luokkansa ehdotonta kärkeä,” sanoo Škodan pääjohtaja Bernhard Maier. “Automerkkimme sieluna Octavia on ratkaisevasti vaikuttanut siihen, millaiseksi ŠKODA on vuosien mittaan kehittynyt: kansainvälisesti tunnustettu autonvalmistaja, jonka automalleja myydään yli 100 maassa. Nyt uudistuva ŠKODA OCTAVIA auttaa meitä jatkamaan tätä mainiota kehitystä.”

Uudistuneen ŠKODA Octavian muotoilun linjat ovat erityisesti keulassa aiempaa virtaviivaisemmat. Uudet ajovaloyksiköt antavat autolle näyttävän ilmeen. Saatavilla on nyt myös LED-ajovalot. Merkkilogo on entistä selvemmin esillä. Keula vaikuttaa voimakkaammalta ja leveämmältä.

Entiseen tapaan ŠKODA Octavian tilat ovat luokkansa suurimpia, niin auton sisätiloissa kuin tavaratilassa.  Malliuudistuksen myötä myös tietoviihteen järjestelmät uudistuvat. Jokaisessa neljässä järjestelmässä, Swing- ja Bolero-audiojärjestelmissä sekä navigointijärjestelmissä Amundsen ja Columbus, on nyt uusi kapasitiivinen lasikosketusnäyttö. Columbus-järjestelmässä on nyt 9,2-tuumai­nen näyttö, langaton WLAN Hotspot -lähiverkko ja lisävarusteena 4G (LTE) SIM-kortti­moduuli, jolla internet-yhteys toimii erittäin nopeasti. Uudistuneessa ŠKODA Octaviassa on myös edistykselliset liitettävyysmahdollisuudet. ŠKODA Connect jakautuu Infotainment Online -toimintoihin ja CareConnect -toimintoihin.

ŠKODA OCTAVIA on edistyksellinen myös kuljettajan avustinjärjestelmien osalta – tarjolla on tekniikkaa, jota yleensä tavataan suuremman kokoluokan autoissa. Jos Octaviaa käytetään perävaunun vetämiseen, perävaunuavustin auttaa ohjaamisessa, kun autolla peruutetaan hitaasti. Ennakoiva jalankulkijasuoja täydentää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän Front Assistant -toimintoa. Myös pysäköintiavustimen toimintaa on optimoitu. Blind Spot Detect -kaistanvaihtovaroitin sekä takana olevasta liikenteestä varoittava Rear Traffic Alert turvaavat kaistanvaihdot ja avustavat peruutettaessa pois pysäköintiruudusta. Peruutuskamera välittää monitoiminäyttöön kuvan auton ympäristöstä.

ŠKODA Octaviassa on nyt myös uusia Simply Clever -ratkaisuja: Auton asetukset tallentava yksilöitävä avain, ohjauspyörän lämmitys, käännettävät pöydät etuistuinten taustoissa, pullotelineet kookkaammille juomapulloille ja Combi-mallissa irrotettava taskulamppu tavaratilassa.

Moottorivalikoimassa on neljä TSI-bensiinimoottoria ja neljä TDI-dieselmoottoria, jotka tarjoavat hyvän tehon alhaisella polttoaineen kulutuksella. Iskutilavuudet ovat välillä 1.0 ja 2.0 litraa, ja tehovaihtoehdot välillä 81 kW (110 hv) ja 135 kW (184 hv). Lähes kaikkiin uudistuneen ŠKODA Octavian moottorivaihtoehtojen yhteyteen on saatavissa 6- tai 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. 4×4-neliveto on tarjolla 1.8 TSI- ja 2.0 TDI -moottoreiden yhteyteen. Alustatekniikan huippuna on mukautuva alustan säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC), joka säätää ohjauksen ja iskunvaimennuksen ominaisuuksia tehdyn asetusvalinnan Comfort, Normal tai Sport mukaisesti.