ŠKODA paljastaa uudistuvan SUPERB-mallin ensimmäisen designluonnoksen

Mladá Boleslav ŠKODA paljastaa uudistuvan Superb-lippulaivamallinsa ensimmäisen designluonnoksen. Uudistuva SUPERB-mallisto ensiesitellään Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa osana jääkiekon MM-kisoja 2019. ŠKODA on sponsoroinut jääkiekon MM-kisoja yhtäjaksoisesti 27 vuoden ajan jo vuodesta 1993, ja nyt kansainvälisten kisojen näyttämöä käytetään ensimmäisen kerran automallin ensiesittelyyn.

Nyt julkaistava ŠKODA Superbin muotoiluluonnos paljastaa selkeälinjaiset ajovaloyksiköt, tunnusomaiset sumuvalot sekä ŠKODA-tyylisen jäähdyttimen säleikön. Takaluukun pinnassa on merkkilogon sijasta nyt ŠKODA-tekstilogo. Škodan SUPERB-lippulaivamallin historia juontaa peräti 1930-luvulle. Mallinimi on aina liitetty moderniin muotoiluun, uusimpaan tekniikkaan ja erinomaiseen toimivuuteen. Uudistettu lippulaivamalli todistaa Škodan kyvystä valmistaa korkealaatuinen auto, joka tarjoaa asiakkaille poikkeuksellisen suuret sisätilat ja lukuisia edustusautoluokan autojen varusteita.

Huippumallin pitkä historia

Superbin historia Škodan lippulaivana alkaa vuodesta 1934, jolloin ensimmäistä SUPERB-mallia alettiin valmistaa Mladá Boleslavin tehtaalla. SUPERB oli vuonna 1947 ensimmäinen Škodan Kvasinyn tehtaalla tehty automalli. SUPERB-mallinimi on peräisin latinan kielen sanasta ‘superbus’, joka tarkoittaa erinomaista, loistavaa ja suurenmoista. Yli 50 vuoden tauon jälkeen vuonna 2001 uudelleen syntynyt ŠKODA SUPERB on jatkanut upeita perinteitä. Nyt SUPERB on ehtinyt kolmanteen sukupolveensa, ja se on saavuttanut hyvän suosion sekä tyylikkäänä perheautona että mukavana työsuhdeautona. Huhtikuussa 2017 kolmannen sukupolven myötä SUPERB saavutti miljoonan kappaleen tuotantorajan. ŠKODA Storyboardista löytyy yhteenvetoartikkeli Superbin kaikista sukupolvista.

Pääsponsori-maailmanennätys

Vauhdikkaana ja kiehtovana urheilulajina jääkiekko sopii mainiosti tšekkiläiselle autonvalmistajalle. Pyöräily ja jääkiekko kuuluvat Škodan sponsorointistrategian ytimeen. ŠKODA on toiminut kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) järjestämien jääkiekon MM-kisojen virallisena pääsponsorina vuodesta 1993 alkaen. Jo sitä ennen ŠKODA oli vuonna 1992 Prahassa ja Bratislavassa järjestettyjen MM-kisojen virallinen autoyhteistyökumppani. Tänä vuonna Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa pelattavissa MM-kisoissa Škodan sponsorointihistoria siis sulkee ympyrän. ŠKODA on nyt yhtäjaksoisesti ollut jääkiekon MM-kisojen virallinen pääsponsori 27 vuoden ajan, mikä on eri urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisin sponsorointi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki