16.1.2020
ŠKODA pitää lämpimänä talven kylmimpinäkin päivinä Ajankohtaista & Uutta

SCALA ja KAMIQ -malleista alkaen tarjolla oleva ohjauspyörän lämmitys pitää kädet lämpimänä pakkaspäivinä.

Uusista kompaktikokoisista ŠKODA-automalleista SCALA ja KAMIQ alkaen on saatavissa mainion talviajomukavuuden ja -turvallisuuden takaavat takaistuimien ja tuulilasin lämmitykset. Avaimeton KESSY-järjestelmä tekee auton käynnistämisestä sekä keskuslukituksen käytöstä kätevää ja helppoa. Suurempiin ŠKODA OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ ja SUPERB -automalleihin saatavilla olevaa polttoainetoimista lisälämmitintä on kätevä ohjata kauko-ohjaimella tai älypuhelinsovelluksella. OCTAVIA-, KAROQ-, ja KODIAQ-mallien kattavassa BusinessLine-varustelussa polttoainetoiminen lisälämmitin on aina vakiovaruste.

TEKSTI: ŠKODA AAUTO

ŠKODA tunnetaan auton käyttöä ja ajamista helpottavista nerokkaista ratkaisuista. Niistä on hyötyä myös talviolosuhteiden haasteissa, joihin lukeutuvat esimerkiksi huurtuvat ja jäätyvät lasit, kylmät kädet, sekä varsinkin jalkineissa auton sisätilaan kulkeutuva lumi ja sohjo.

Esimerkiksi istumismukavuudessa ŠKODA on muistanut myös takana matkustavat: ŠKODA-automalleihin on tarjolla ulompien takaistuinpaikkojen lämmitys vakiovarusteisen etuistuinlämmityksen täydennykseksi jo SCALA-ja KAMIQ-malleista alkaen.

OCTAVIA-, KAROQ-, KODIAQ- ja SUPERB-malleihin tarjolla oleva polttoainetoiminen lisälämmitin takaa auton miellyttävän käyttömukavuuden. Lisälämmitin voidaan kytkeä toimintaan ajastimella etukäteen, suoraan kauko-ohjaimella tai älypuhelimeen ladattavalla ŠKODA Connect -sovelluksella. Siten auton moottori ja sisätilat ovat valmiiksi lämpimät sekä lasit kirkkaat heti liikkeelle lähdettäessä. SCALA-ja KAMIQ-malleihin polttoainetoiminen lisälämmitin on saatavissa jälkiasenteisena.

Istumismukavuudessa ŠKODA on muistanut myös takana matkustavia. ŠKODA-automalleihin on tarjolla ulompien takaistuinpaikkojen lämmitys vakiovarusteisen etuistuinlämmityksen täydennykseksi jo SCALA ja KAMIQ -malleista alkaen.

Lämpöiset kädet ja hyvä näkyvyys

SCALA-ja KAMIQ-malleista alkaen tarjolla oleva ohjauspyörän lämmitys pitää kädet lämpimänä pakkaspäivinä. Täten paksujen hansikkaiden käyttäminen on tarpeetonta. Ajaminen on siten mukavampaa ja turvallisempaa.

Saatavissa oleva tuulilasilämmitys sulattaa jään ja lumen nopeasti, joten matkaan pääsee vaivaa näkemättä lasi kirkkaana. Lasinpesunestesuuttimien lämmitys varmistaa lasinpesun toimivuuden ja siten hyvän näkyvyyden säilymisen.

Huonossa säässä ajamiseen ja pitkille pimeän vuodenajan ajomatkoille turvallista valoa tuovat esimerkiksi ŠKODA SCALA-ja KAMIQ-malleihin tarjolla olevat täys-LED -ajovalot. Nämä ajovalot mukauttavat toimintaansa esimerkiksi sääolosuhteiden ja valoisuuden mukaan.

Täys-LED -ajovalojen lisäksi saatavilla on myös kaukovaloavustin, joka kytkee pimeissä olosuhteissa automaattisesti lähivaloilta kaukovaloille ja päinvastoin. Sade-ja valotunnistin sekä Coming/Leaving Home -saattovalotoiminto sisältyvät kaikkien SCALA- ja KAMIQ-mallien vakiovarustukseen.

Yksi lukuisista Simply Clever -ratkaisuista on tankin luukun sisäpintaan kiinnitetty jääraappa, jossa on renkaiden kulutuspintasyvyyden mittaustulkki.

Jo klassikoina tunnetut Simply Clever -ratkaisut, kuten kuljettajan oviverhoukseen sijoitettu sateenvarjo, ovat SCALA-ja KAMIQ-malleissa saaneet seurakseen lukuisia muitakin ratkaisuja. Yksi näistä on tankin luukun sisäpintaan kiinnitetty jääraappa, jossa on renkaiden kulutuspinnan syvyyden mittaustulkki. Avaimeton keskuslukitus (osana KESSY-järjestelmää) nopeuttaa autoon pääsemistä, sillä auton avainta ei tarvitse kaivaa erikseen esille.

Lasinpesunestesäiliön korkki avautuu täyttösuppiloksi, joten lasinpesunesteen lisääminen sujuu siistin tarkasti. Paksut talvitakit voidaan ripustaa B-pilareissa oleviin koukkuihin.

ŠKODA KAMIQ- ja SCALA-mallien tavaratila on helppo puhdistaa ja pitää siistinä, kun varusteeksi valitaan tavaratilan kaksipuolinen matto. Maton alapinta on kumia, joten se suojaa tavaratilaa esimerkiksi jalkineiden tai pulkkien mukanaan tuomalta lialta ja vedeltä. Alkuperäisten ŠKODA-lisävarusteiden valikoimasta KAMIQ-malleihin on myös saatavissa tavaratilan muovimatto tai kaukalomatto.