ŠKODA SCALA: uusi automalli sai nimen

Vasta julkaistun ensimmäisen silhuettikuvan perään ŠKODA on kertonut uuden kompaktikokoluokan automallinsa nimen: ŠKODA SCALA. Nimi tulee latinan sanasta ‘scala’, joka tarkoittaa portaita tai tikkaita. Nimi kuvaa mainiosti Škodan automalliston kehityksen jatkumista. Uusi SCALA on ensimmäinen Euroopassa myytävä ŠKODA-automalli, jonka takaluukussa on ŠKODA-tekstilogo ŠKODA-merkkilogon sijasta.

›  Nimi on latinaa ja tarkoittaa portaita tai tikkaita ›  SCALA on Škodan merkittävä harppaus muotoilussa ja tekniikassa ›  Ensimmäinen Euroopassa myytävä ŠKODA-automalli, jonka takaluukun pinnassa ŠKODA-tekstilogo ›  Täysin uusi ŠKODA SCALA ensiesitellään kansainvälisesti vielä tämän vuoden puolella

ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier korostaa: "Uudella ŠKODA Scalalla aloitamme uuden luvun Škodan perheautokokoluokan tarinassa. Tämä auto on suunniteltu täysin uutena, ja tekniikallaan, turvallisuudellaan ja muotoilullaan se asettaa kokoluokkaansa uudet mittapuut. Olemme varmoja, että Scalalla on erinomaiset edellytykset määritellä perheautokokoluokka uudelleen."

Uuden Scalan myötä ŠKODA esittelee sarjatuotantoautomallissa uuden emotionaalisen korimuotoilunsa ja sisätilojen muotokielensä. Ne herättivät huomiota jo VISION RS -konseptiautossa, joka esiteltiin tämän vuoden Pariisin autonäyttelyssä. Uudella automallilla ŠKODA harppaa merkittävän askeleen tämän kokoluokan autojen tekniikassa ja esittelee innovatiivisia varusteita, joita yleensä on vain suuremman kokoluokan autoissa. Latinan kielestä tuleva mallinimi SCALA sopii uutuusmallille erinomaisesti. Se tarkoittaa portaita tai tikkaita kuvaten kehityksen jatkumista. SCALA-mallissa ŠKODA on tehnyt todeksi useita merkittäviä kehitysvaiheita.

Uuden ŠKODA Scalan ulkonäössä on lisäksi yksi uusi ja erottuva piirre: SCALA on ensimmäinen Euroopassa myytävä ŠKODA-automalli, jonka takaluukussa on merkkilogon sijasta ŠKODA-nimilogo erillisillä kirjaimilla.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki