3.7.2020
ŠKODA Service -merkkihuolto on ykkönen Škoda Palvelee

Valtuutetusta ŠKODA Service -merkkihuollosta saat kaikki palvelut helposti ja turvallisesti. Autoilijan kannalta homma hoituu vaikka kotisohvalta käsin, mutta mitä huollossa tapahtuu?

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Juha Lehto tuo auton Škoda-merkkihuoltoon Laakkoselle Espoon Olariin. Ajan Lehto varasi verkossa, jossa se hoitui näppärästi, kunhan kertoi auton rekisterinumeron ja mittarissa olevat kilometrilukemat. Järjestelmä kertoi ajankohtaiset huoltotoimenpiteet, valinnaiset lisäpalvelut, hinnat ja vapaat huoltoajat.

”Verkkovaraaminen on fiksu palvelu, koska sen kautta ajanvarauksen voi tehdä silloin, kun itselle sopii. On mukavaa, kun palveluiden hinnat ovat selkeästi esillä ja lisätietoa löytyy helposti”, Lehto sanoo.

Työnjohtaja Totte Sandström ottaa auton vastaan huollon vastaanotossa. Lehdon vuoden 2015 Octavian mittariin on kertynyt noin 80 000 kilometriä, ja tarkoituksena on tehdä ns. laajennettu tarkistushuolto. Lisätöiksi on valittu renkaiden, pyyhkijänsulkien ja avaimen pariston vaihto.

Lehto olisi voinut valita myös vaikkapa auton nouto- ja palautuspalvelun, sijaisauton tai -polkupyörän sekä rengashotellin, mutta niitä ei tällä kertaa tarvittu. Mekaanikko ajaa auton aurinkoiselta pihalta heti korjaamoon ja noutoajaksi sovitaan 15.30. ”Varsin vaivatonta”, Lehto toteaa etätöihin lähtiessään.

Mekaanikko Kim Ordell hoitaa Octavian huoltoon kuuluvan moottoriöljynvaihdon.

Kaikki kunnossa

Valtuutetun ŠKODA Service -merkkihuollon puolella auto on hyvissä käsissä. Mekaanikko huolehtii heti alkuun siitä, että auto suojataan asianmukaisesti kuten tapoihin kuuluu.

”Määräaikaishuolto on valmistajan määrittelemä auton ajomäärään ja ikään perustuva huolto, jossa käydään läpi auton toimivuuden kannalta olennaiset huoltokohteet. Määräaikaishuollon suorittaminen on myös takuun voimassaolon kannalta välttämätön”, Sandström toteaa.

Lehdon autoon tehdään laajennettuun huoltoon liittyen öljynvaihto, öljynsuodattimen vaihto, ilmansuodattimen vaihto, jarrunesteen vaihto, vedenpoistoletkujen tarkistus sekä alustan ja mm. jarrujen tarkistukset.

Lisäksi tehdään Lehdon valitsemat lisätyöt. Tietokone kertoo mekaanikolle lopuksi, että kaikki on tehty huollon tarkastuslistan mukaan ja kaikki on kunnossa. Mekaanikko lähettää asiakkaan matkapuhelimeen huollon yhteydessä tehdyn videon, jossa käydään läpi tarkistetut kohteet.

”Huolto sujui mutkattomasti ja odotuksien mukaisesti. Asiakaspalvelukokemus oli miellyttävä ja asiointi sujuvaa. Huoltovideo oli mukava lisä”, Lehto summaa.

”Helppoa ja mutkatonta”, Juha Lehto totesi Octavian huoltokokemuksesta.

Mekaanikko kertoo videolla tehdyistä toimenpiteistä.

Huoltovideo mekaanikolta

ŠKODA Service CAM tarjoaa palvelun, jossa mekaanikko kuvaa asiakkaalle lyhyen ja informatiivisen videon, joka toimii yhteenvetona huollon yhteydessä tehdyistä tarkistuksista. Autoilijan älypuhelimeen tulevalla videolla mekaanikko kertoo huollon toimenpiteistä, käy tarkistettavat kohteet läpi sekä ehdottaa mahdollisia lisätöitä tarpeen mukaan kustannusarvioineen.

Asiakas voi joko hyväksyä tai hylätä tarjotun lisäpalvelun. Palvelu tuo autoilijoille lisäarvoa näppärässä muodossa ja lisää tutkitusti asiakastyytyväisyyttä.

Varaa huolto verkossa

Kun auto on huollon tarpeessa, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata itsesi nettiin. Osoitteessa varaahuolto.skoda.fi pääset näppärästi suoraan huollon verkkovaraukseen. Verkossa ajanvaraus hoituu 24/7 eli juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Riittää, kun tiedät autosi rekisterinumeron ja mittarilukeman sekä valitset oman ŠKODA Service -merkkihuoltosi. Järjestelmä kertoo kaiken muun: ajankohtaiset huoltotoimenpiteet, valinnaiset lisäpalvelut, hinnat ja vapaat huoltoajat. Vain rasti ruutuun! varaahuolto.skoda.fi

Merkkihuoltoon vaikka kotiovelta

Valtuutetun ŠKODA Service -merkkihuollon nouto- ja palautuspalvelun voi tilata huoltovarauksen yhteydessä vaikka kotisohvalta käsin. Kun valitset palvelun, huolto noutaa ja palauttaa autosi sovitun mukaan. Tarvittaessa voit varata huollon ajaksi sijaisauton, joka toimitetaan kotipihaan.

Joissakin liikkeissä käytössä on huollon 24/7 -jättö- ja noutopalveluautomaatteja, joiden avulla auton voi viedä huoltoon ja hakea huollosta myös liikkeiden aukioloaikojen ulkopuolella. ŠKODA Service -merkkihuolloissa toimitaan joustavasti ja pyritään tarjoamaan palveluja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Valtuutetussa ŠKODA Service -merkkihuollossa käytetään aina alkuperäisiä Škoda-varaosia.

Lisää huolettomia kilometrejä

ŠKODA Huolenpitosopimus on saatavilla uuteen autoon jopa viideksi vuodeksi. Yhä suositummalla vaihtoehdolla varmistat huolettomat kilometrit jopa 200 000 kilometriin asti ja autosi parhaan jälleenmyyntiarvon. Lue lisää monipuolisista eduista: skoda.fi/huolenpitosopimus