23.5.2019
ŠKODA SUPERB SCOUT on malliperheen uusi jäsen Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA SUPERB SCOUT -mallin erinomaiset maastoajo-ominaisuudet perustuvat nelivetoon ja vakiovarusteiseen huonon tien pakettiin, johon sisältyy alustan suojalevyt sekä 15 mm korotettu maavara.

Škodan lippulaivamallista on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla jykevä SCOUT-malli. Hienostunut muotoilu ja erinomaiset maastoajo-ominaisuudet yhdistyvät täydellisesti monikäyttöisessä ja vankassa lifestyle-autossa. SUPERB SCOUT on saatavana ainoastaan nelivetoisena farmarimallina.

ŠKODA SUPERB SCOUT -mallin lanseerauksen myötä Škodan vankkojen Offroad-autojen mallisto kasvaa uudella huipputulokkaalla. Siinä hienostuneen ŠKODA SUPERB COMBI -mallin runsaat tilat on yhdistetty maastoajokelpoisuuteen. ŠKODA SUPERB SCOUT -mallin erinomaiset maastoajo-ominaisuudet perustuvat nelivetoon ja vakiovarusteiseen huonon tien pakettiin, johon sisältyy alustan suojalevyt sekä 15 mm korotettu maavara. Ne helpottavat ajamista haastavammissa olosuhteissa. Kokonaisuuden viimeistelee ajoasetuksen valinnan Offroad-tila. Autoon on myös saatavana mukautuva alustansäätöjärjestelmä.

Kaksi tehokasta ja taloudellista moottoria

ŠKODA SUPERB SCOUT -malliin on valittavissa Superbin tehokkaimmat diesel- ja bensiinimoottorivaihtoehdot. Dieselmoottori 2.0 TDI tuottaa 140 kW:n (190 hv) tehon ja maksimiväännön 400 Nm, jotka välittyvät vetäville neljälle pyörälle 7-vaihteisella DSG-vaihteistolla. 2.0 TDI -moottorin yhteydessä on SCR-katalysaattori ja siihen liittyvä AdBlue-lisäaineruiskutus sekä dieselmoottorin hiukkassuodatin. Moottori täyttää näin pakokaasun Euro 6d TEMP -päästöstandardin vaatimukset.

Bensiinimoottori 2.0 TSI on teholtaan 200 kW (272 hv), ja sen suurin vääntö on 350 Nm. Nelivedon lisäksi sen yhteydessä on myös 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Bensiinimoottorin hiukkassuodattimella varustettu 2.0 TSI täyttää myös Euro 6d TEMP -päästöstandardin vaatimukset. ŠKODA SUPERB SCOUT -mallin molemmissa moottoreissa on start-stop-järjestelmä ja jarrutusenergian talteenotto, minkä ansiosta moottorit ovat erityisen taloudellisia.

Vankka ulkonäkö ilmentää maastoajoluonnetta

Škodan muiden SCOUT-mallien tyylille uskollisesti myös uuden SUPERB SCOUT -mallin ulkonäkö ilmentää auton voimakasta maastoajoluonnetta. SUPERB-malliston muista autoista poiketen Scoutin uudistettua etu- ja takapuskuria on jykevöitetty. Keulassa ja perässä on hopean väriset suojukset. Lisäksi pyöränkoteloaukkoja, sivuhelmoja ja ovien alaosia suojaavat muoviset suojaosat. Kromatut kattokaiteet ja ikkunakehykset ovat tyylikkäitä yksityiskohtia. Lokasuojissa on SCOUT-logot.

Uudessa SUPERB SCOUT -mallissa on vakiovarusteena 18 tuumaiset Braga-kevytmetallivanteet, jotka ovat saatavilla lisävarusteena myös kaksivärisinä. Uudet kaksiväriset 19-tuumaiset Manaslu-kevytmetallivanteet ja erityinen Tangerine Orange -metalliväri tarjoavat lisää yksilöintimahdollisuuksia. SUPERB SCOUT soveltuu erinomaisesti perävaunun vetämiseen: sen suurin sallittu perävaunumassa on 2 200 kg.

Sisätilan puukoristeosat ja erityiset SCOUT istuimet

ŠKODA SUPERB SCOUT -mallin sisätilassa katse kiinnittyy puukoristelistoihin, joissa on tyylikäs SCOUT-logo samoin kuin etuistuimissa. Istuimissa on erityinen SCOUT-Alcantara®-/nahkaverhoilu ruskein kontrastiompelein. Autossa on vakiovarusteena etuistuinten sähkölämmitys, ja lisävarusteena sen saa myös reunimmaisiin takaistuimiin. Mittariston näytössä on erityiset Offroad-lisänäkymät.

Ensiluokkaisesta mukavuudesta ja runsaasta polvitilasta nauttivien takamatkustajien mukavuutta voidaan lisätä entisestään ŠKODA autoille ominaisilla Simply Clever -ratkaisuilla. Hyviä esimerkkejä ovat etumatkustajan istuimen sähkötoiminen säätö takaistuimelta ja lisävarusteena saatavat Sleep Pack -unituet sisältäen kookkaat, erikoismuotoillut pääntuet ja huovan. Muiden SUPERB COMBI -mallien tavoin myös SCOUT-mallissa on oman kokoluokkansa suurin tavaratila. Sen tilavuus on 660 litraa, joka voidaan kasvattaa peräti 1 950 litraan.