9.3.2017
ŠKODA-uutuudet maailman ensi-illassa Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA tuo Geneven kansainvälisen autonäyttelyn parrasvaloihin useita uusia malleja. Keskipisteessä on uudistunut Octavia-mallisto ja sen uudet erikoismallit RS 245 ja Scout.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Geneven autonäyttelyn tähtikaartiin lukeutuva Octavia RS 245 on Škodan historian tehokkain Octavia 180 kilowatillaan ja 245 hevosvoimallaan. Voimakkaan moottorin ja edistyksellisen alustatekniikan ansiosta uutuus tarjoaa unohtumattomia ajoelämyksiä.

Octavia RS 245 on Škodan historian tehokkain Octavia 180 kilowatillaan ja 245 hevosvoimallaan.

Suorituskykyinen Octavia RS on saatavissa sekä Liftback- että Combi-versiona. Kooltaan perheautojen kokoluokkaan sijoittuva RS kiihtyy nollasta sataan vain 6,6 sekunnissa (Combi 6,7 sekunnissa). Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. Suurin vääntö (370 Nm) on käytettävissä kierroslukualueella 1600–4300/min.

Muihin Octavia-malleihin verrattuna RS 245:n alusta on 15 mm matalampi. Raideleveys takana on edeltävää Octavia RS -mallia 30 mm leveämpi. Vakiovarusteisiin kuuluvat kiiltävän mustat, 19-tuumaiset kevytmetallivanteet. Vakiovarustus sisältää myös mm. VAQ-tasauspyörästön lukon sekä ohjauksen progressiivisen välityksen.

Octavia 4×4 Scout -malli vakuuttaa erinomaisilla ajo-ominaisuuksillaan ja monikäyttöisyydellään.

Octavia Scout – innovatiivinen neliveto

Vankka ja monipuolinen Octavia 4×4 Scout -malli vakuuttaa Offroad-piirteillään, innovatiivisella nelivedollaan, tehokkailla ja taloudellisilla moottoreillaan sekä erinomaisilla ajo-ominaisuuksillaan ja monikäyttöisyydellään.

Uudistuneeseen ilmeeseen lukeutuvat konepellin korostettu muotoilu, entistä leveämpi jäähdyttimen säleikkö, uudet ajovaloyksiköt ja kokonaan LED-valoin toteutetut ajotilanteeseen sopeutuvat ajovalot. Scoutin erilaisuutta tehostavat korin alaosan hopeanväriset suojukset keulassa ja perässä. Vakiovarustus sisältää myös mm. 18 tuuman kevytmetallivanteet sekä huonontien paketin.

Genevessä ensiesiteltiin uusi korostetun maastohenkinen Kodiaq Scout.

Kodiaq SportLine tuo katumaasturiin uudet sporttiset lisämausteet.

Kodiaq SportLine & Kodiaq Scout – lisää voimaa ja luonnetta

Näyttävän roolin autonäyttelyssä ansaitsee myös kookkaan Kodiaq-katumaasturin tyylikäs ja dynaaminen SportLine-malli, jonka ulko- ja sisäpuolen yksityiskohdat painottavat urheilullisuutta. Sporttisen malliversion yksilölliset sisätilat ja sporttinen ulkonäkö korostavat voimaa ja dynaamista luonnetta. Tarjolla on kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria tehovälillä 110 kW (150 hv) – 140 kW (190 hv).

SportLine-mallin lisäksi ensiesittelyssä on uusi Kodiaq Scout, joka teknisesti ja visuaalisesti tuo katumaasturimalliin lisää maastoajoluonnetta.

Rapid & Rapid Spaceback – luokkansa kärkeä

Fabian ja Octavian väliin sijoittuvat Rapid ja Rapid Spaceback ovat sisätiloiltaan vertailukokoluokkansa kärjessä. Malliuudistus tuo monia uusia ominaisuuksia, kuten uudet turvallisuutta lisäävät ajovalojärjestelmät. Uusina moottorivaihtoehtoina on tarjolla kaksi taloudellista 1.0 TSI -moottoria. Genevessä nähdään myös Rapid Spaceback -mallin sporttisuutta henkivä ja monilla mustilla yksityiskohdilla varustettu Monte Carlo -malliversio.

Citigo – vastinetta rahalle

Genevessä pääsee ensi kertaa tutustumaan Citigon uudistuneeseen keulailmeeseen sekä uudistuneisiin isätiloihin. Škodan pienimmässä automallissa on hyvät sisätilat, kaunis muotoilu, erinomainen turvallisuustekniikka ja -varustelu, hyvät ajo-ominaisuudet, tehokkaat ja taloudelliset moottorit sekä useita Simply Clever -ratkaisuja. Citigo tarjoaa kaikille Škoda-automalleille tyypilliseen tapaan vastinetta rahalle.

ŠKODA on mukana Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 7.-19.3.2017