ŠKODA varmistaa varaosatoimitukset koronakriisirajoituksista huolimatta

Mladá Boleslav Vaikka ŠKODA AUTON kolmen tehtaan tuotanto Tšekissä on ollut pysähdyksissä, Škodan asiakkaiden ei ole syytä huolestua autojensa varaosien saatavuudesta. Škodan varaosakeskus Mladá Boleslavissa toimittaa nytkin varaosia yli 94 maahan ja turvaa siten varaosien saatavuuden asiakkaiden ja viranomaisten sekä pelastustoimen autoihin. Käyttöön on otettu useita turvallisuustoimenpiteitä, joilla varmistetaan henkilöstön paras mahdollinen suojaus ja samalla varaosalogistiikan luotettava toiminta. Suomessa valtuutetut ŠKODA Service -merkkihuollot palvelevat luotettavasti tälläkin hetkellä. Helkama-Auton keskusvarasto toimii Espoon Muuralassa, josta palvellaan koko huoltoverkostoa Suomessa. Tälläkin hetkellä varaosien saatavuus ovat erittäin hyvällä tasolla.

Tuotanto ŠKODA AUTON kolmella tehtaalla Tšekissä on ollut keskeytettynä 18. maaliskuuta 2020 alkaen. Škodan varaosakeskus on jatkanut alkuperäisten ŠKODA-varaosien toimituksia jälleenmyyjäverkostolle myös koronapandemian aikana turvaten näin asiakkaiden autojen toimintakunnon. Varaosakeskuksesta lähtee toimituksia yli 94 maahan. Škodan 20 tärkeimmässä vientimaassa noin 77 prosenttia valtuutetuista huoltokorjaamoista on pitänyt ovensa auki asiakkaille. Suomessa valtuutetut ŠKODA Service -merkkihuollot palvelevat luotettavasti tälläkin hetkellä lähes normaalisti.

Miljoonien ŠKODA-autojen ajokuntoisuuden turvaamiseksi Škodan varaosakeskuksessa tehdään jälleen työtä kolmessa vuorossa. Kun koronaviruspandemia Tšekissä oli huipussaan, työtä tehtiin kahdessa vuorossa ja lähikontaktit eliminoiden; tuolloin keskuksen 600 työntekijästä töissä oli vain 150. Henkilökunnan ja tavarantoimittajien suojaaminen COVID-19-tartunnalta on edelleen kaikkein tärkeintä. Sen varmistamiseksi ŠKODA on KOVO-ammattiliiton tuella ottanut varaosakeskuksessa käyttöön tehokkaimmat mahdolliset suojaustoimenpiteet ja antanut useita hygienian ja suojautumisen lisäohjeita: Ennen työvuorojen alkua ŠKODA-varaosakeskuksen työntekijöille tehdään satunnaisotannalla kuumemittauksia. ŠKODA AUTO on järjestänyt työntekijöille työskentelyalueen mukaisesti joko hengitys- tai kasvosuojaimet. Desinfiointiaineita on käytettävissä jokaisessa työpisteessä, ja henkilöstöä on selkein tauluin ohjeistettu oikeista hygieniatoimenpiteistä.

Pinta-alaltaan 180 000 neliömetrin kokoinen ŠKODA-varaosakeskus Mladá Boleslavissa on Tšekin tasavallan suurin varasto. Se on yksi Volkswagen-konsernin kolmesta keskusvarastosta Euroopassa, ja sillä on tärkeä asema alkuperäisten varaosien toimittajana koko konsernille. Joka päivä ŠKODA-varaosakeskuksesta lähtee noin 90 rekka-autollista varaosia – ennen koronakriisirajoituksia noin 190. Keskimäärin ŠKODA-varaosakeskuksesta toimitetaan päivittäin noin 28 000 varaosalähetystä yli 100 maahan eri puolille maailmaa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki