ŠKODA VISION E -konseptimallin sisätilat ennakkoesittelyssä

ŠKODA esittelee täysin sähkökäyttöisen konseptiautonsa Shanghain autonäyttelyssä 2017 (19.–28. huhtikuuta). Futuristinen muotoilu antaa viitteitä Škodan tulevaisuuden sähköajoneuvojen muotoilukielestä. Korin muotoilua leimaavat eri suuntiin avautuvat ovet ja B-pilarin puuttuminen. Neljän kääntyvän istuimen ja puuttuvan keskikonsolin ansiosta sisätilat ovat valoisat ja avarat.

VISION E -mallilla esittelemme Škodan sähkökäyttöisten mallien tulevaisuutta”, kertoo Škodan pääjohtaja Bernhard Maier. ”Ladattavien hybridien lisäksi julkaisemme viisi täyssähkömallia vuoteen 2025 mennessä.

Suurten lasipintojen avulla VISION E -mallin sisätiloista on saatu valoisat. Vaakalinjojen jatkuvuus täydentää sisätilojen selkeää rakennetta ja avaruutta. Neljä yksittäistä kuppipenkkiä innovatiivisilla selkänojilla korostavat nykyaikaisuutta. Pitkän akselivälin ja lyhyiden ylitysten avulla muotoilijat ovat pystyneet luomaan VISION E -malliin avarat ja mukavat sisätilat.

Hieman korotetut istuimet tarjoavat hyvän näkymän ulos. Istuimia voidaan myös kiertää 20 astetta. Ovien avautuessa istuimet kiertävät ulospäin, mikä helpottaa autoon nousemista ja autosta poistumista. Istuimet palaavat oikeaan asentoon, kun ovet suljetaan sähköisesti. Tämä uusi Simply Clever -ratkaisu esitellään ensimmäistä kertaa tässä konseptimallissa. ŠKODA VISION E:n erittäin avaran tilan tuntu on saatu poistamalla keskikonsoli sekä lisäämällä yksittäiset penkit myös taakse.

ŠKODA VISION E -konseptimallissa on perinteisen kojelaudassa sijaitsevan näytön lisäksi myös erilliset näytöt matkustajille. Kojelaudan keskellä on kosketusnäyttö, jonka avulla kuljettaja ja etumatkustaja näkevät ja hallitsevat kaikkia ŠKODA Connectin toimintoja ja palveluja.

Jokaisella matkustajalla on oma näyttönsä, jonka avulla he voivat hallita useita mukavuustoimintoja tiedoista viihteeseen. Etumatkustajan näyttö on sijoitettu kojelautaan, ja takamatkustajien näytöt on sijoitettu etuistuinten selkänojiin. Matkustajat voivat hallita viihdettä henkilökohtaisesti oman näyttönsä kautta. Etumatkustajan säätimet on sijoitettu oikeaan kyynärnojaan, ja takamatkustajien säätimet ovat takaistuinten välissä.

Jokaisessa ovessa on integroitu puhelinlokero, jonka avulla voi ladata älypuhelimia induktiivisesti. Jokaisen puhelimen asetukset ja tiedot saa myös näkyviin vastaavalle näytölle. Ovien ja kojelaudan LED-valojen avulla tuotetaan tunnelmavalaistusta, jonka väriä voidaan vaihtaa kymmenen eri vaihtoehdon välillä. Suuren takaluukun takana on Škodalle tyypillinen suuri tavaratila.

skoda.fi