ŠKODA VISION RS luo urheilullista ja kestävän kehityksen tulevaisuutta

ŠKODA VISION RS -konseptiautossa ŠKODA yhdistää urheilullisen perinteensä ympäristöarvojen huomioon ottamiseen. Pariisin autonäyttelyssä esiteltävän, huomiota herättävän näköisen konseptiauton dynaaminen muotokieli ja tehotaloudellinen ladattava hybridijärjestelmä antavat ensivaikutelmia Škodan sporttisten RS-mallien tulevaisuudesta ja tulevan perheautokokoluokan auton muotoilusta.

ŠKODA VISION RS -konseptiauto on ladattava hybridi, jonka 1,5-litraisen TSI-bensiinimoottorin teho on 110 kW (150 hv) ja sähkömoottorin 75 kW (102 hv). Järjestelmän yhteisteho on 180 kW (245 hv), jolla konseptiauto kiihtyy nollasta sataan 7,1 sekunnissa ohituskiihtyvyyden 80–120 km/h ollessa 8,9 sekuntia. Kompaktinkokoisen auton CO2-päästö on vain 33 g/km. Pelkästään sähköllä ajettaessa auton toimintamatka on jopa 70 km, jolloin paikallisia päästöjä ei synny lainkaan. Kapasiteetiltaan 13 kWh:n litiumioniakusto saadaan ladattua latauspisteessä 2,5 tunnissa. Vaihtoehtoisesti ŠKODA VISION RS voidaan ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, ja lisäksi akustoa ladataan ajon aikana jarrutusenergian talteenotolla.

Loistavan valkoisen ja hiilikuidun upea kontrasti

Xirallic-kristallikiteiden kimallus tuo ŠKODA VISION RS:n loistavan valkoiseen maalipintaan häivähdyksen hillittyä sinistä. Maalin orgaaniset komponentit heijastavat lämpöä, mikä vähentää sisätilan kuumentumista. Korin useat mustat hiilikuituelementit luovat upean kontrastin valkoiselle maalipinnalle. Tätä moottoriurheilun maailmasta tunnettua hich-tech-materiaalia on käytetty jäähdyttimen säleikössä, etu- ja takaspoilerissa, ulkopeilikoteloissa, sivuhelmoissa, ilmanotto- ja ilmanpoistoaukkojen säleiköissä sekä perän diffuusorissa.

Kasviperäiset materiaalit, kestävän kehityksen mukainen valmistus ja erikoispinnat

Alcantaralla® verhoiltujen istuimien yläosien verhoilussa on käytetty kokonaan kierrätetystä polyesterilangasta valmistettua carbon-kangasta. Istuimien reunaosien verhoilua koristavat Tšekin liput juhlistaen Tšekkoslovakian perustamisen 100-vuotisjuhlaa. Toinen esimerkki kestävästä kehityksestä ovat lattiamatot. Niiden materiaalina on ananaksen lehtikuidusta valmistettu kestävä, hiilikuitupunoksellinen Piñatex-kangas.

Urheiluohjauspyörässä on huomiota herättävä keskiasentomerkki rata- ja ralliautojen tapaan. Ohjauspyörän keskiötä koristaa pienistä kolmioista muodostuva kuviopinta, jollaista käytetään sisustuksessa myös muualla siirtämässä Škodan perimä myös tuleviin automalleihin.