25.1.2021
ŠKODA yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa Ajankohtaista & Uutta

”Parhaimmillaan jopa 3,5 miljoonaa suomalaista seuraa jääkiekkoa, jos menossa on esimerkiksi ratkaiseva MM-ottelu”, Kodiaqin vastaanottanut Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

ŠKODA Auto on toiminut jääkiekon MM-kisojen pääyhteistyökumppanina jo ennätykselliset 28 vuotta. Nyt ŠKODA toimii myös Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanina yhdessä Autokonserni Laakkosen kanssa.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Sonja Lahtinen

Suomen Jääkiekkoliiton, Škodan ja Autokonserni Laakkosen yhteistyö starttasi 15. tammikuuta, kun Jääkiekkoliiton käyttöön luovutettiin upouusia autoja ŠKODA-jälleenmyyjällä Helsingin Herttoniemessä.

Sopimus kattaa Jääkiekkoliiton lisäksi miesten A-maajoukkueen ja naisten maajoukkueen sekä nuorten maajoukkueet. Katukuvassa autot erottaa teippauksesta: Leijonat kuljettaa Laakkonen | ŠKODA.

Yhteistyössä jo yli kymmenen vuotta

Jääkiekkoliitto ja Laakkonen ovat tehneet yhteistyötä yli kymmenen vuotta. ”On hienoa, että yhteistyö saa nyt jatkoa Škodan kanssa, joka on toiminut jääkiekon MM-kisojen strategisena yhteistyökumppanina liki kolme vuosikymmentä”, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo.

”Autot helpottavat avainhenkilöiden liikkumista ja esimerkiksi kansainvälisten vieraiden kuljettamista. Pääsemme näin uuteen kauteen Škodan saattelemana ja viemme samalla eteenpäin jääkiekon ilosanomaa laadukkaiden ja turvallisten autojen kyydissä.”

Jääkiekkoliitto on merkittävä kasvattaja luotsatessaan pienistä kiekkokoululaisista nuoria ja lopulta jopa aikuisia Leijonia. ”Jääkiekko on suomalaisten juttu. Elämme mielenkiintoisia aikoja, koska olemme menossa kohti MM-kotikisoja, jotka järjestetään uudella ja huippumodernilla areenalla Tampereella 2022.”

”Škodalta löytyy sopivia, tilavia ja turvallisia automalleja jokaiseen suomalaiseen jääkiekkoperheeseen”, Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela sanoo.

ŠKODA kuljettaa suomalaisia jääkiekkoperheitä

Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela on tyytyväinen uudesta yhteistyöstä suomalaisen jääkiekon parissa - Škodan peräti 28 vuotta kestäneen MM-kisojen pääyhteistyökumppanuuden kokemuksella. ”Jääkiekko ja Škoda kuuluvat yhteen”, Koskela hymyilee.

”Arvostamme suuresti Suomen Jääkiekkoliiton tekemää pitkäjänteistä kasvatustyötä lasten ja nuorten parissa. Joukkueurheilu kasvattaa tiimipelaajia, joita suomalainen yhteiskunta tarvitsee. On ilo olla mukana rakentamassa yhdessä tätä tulevaisuutta.”

”Jääkiekko on koko Suomen ylpeyden aihe, josta viimeisimpänä osoituksena on Nuorten Leijonien pronssi MM-kisoissa. Yhdessä voimme tehdä yhä paremmin, tarjota suomalaisille unohtumattomia elämyksiä ja saada lajin pariin yhä enemmän jääkiekon ystäviä.”

”Yhteistyö tuntuu erittäin hyvältä, sillä Škoda yhdistetään jääkiekkoon pitkien perinteidensä ansiosta”, Autokonserni Laakkosen toimitusjohtaja Pietu Parikka toteaa.

Yhteistyössä kohtaavat yhteiset arvot

Toimitusjohtaja Pietu Parikka arvostaa Autokonserni Laakkosen pitkäjänteistä, yli kymmenen vuotta jatkunutta, yhteistyötä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Kyseessä on konsernin pisin yhteistyösopimus kautta aikojen.

”Jääkiekko on Suomea yhdistävä laji. Olemme suomalaisena perheyhtiönä ylpeinä tukemassa koko kansaa yhdistävää jääkiekkoa ja sen harrastamista. Vaikka Suomi on pieni maa, meiltä löytyy osaamista, mikä kertoo Jääkiekkoliiton lajin parissa tekemästä pitkäjänteisestä työstä”, Parikka korostaa.

”Yhteistyöllä on suuri brändiarvo. Yhteistyötämme yhdistävät myös samankaltaiset arvot, jotka perustuvat toisten kunnioittamiseen, arvostukseen ja rehtiin käytökseen pelipaikasta tai tehtävästä riippumatta, yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen sekä erinomaisuuden ja menestyksen tavoitteluun.”

”Auto on tärkeä työväline. Kun ajaa paljon, sen tulee olla sekä mukava että turvallinen”, nuorisomaajoukkueiden General Manager Kimmo Oikarinen sanoo.

ŠKODA on jääkiekkoperheen auto

Suomen Jääkiekkoliiton nuorisomaajoukkueiden General Manager Kimmo Oikarinen kantaa ylpeänä Nuorten Leijonien pronssimitalia ja pokaalia, jotka kertovat alle 20-vuotiaiden Leijonien menestyksestä MM-kisoissa. Suomi voitti 5.1.2021 pelatussa pronssiottelussa Venäjän komeasti 4-1.

”Pronssi on erittäin iso ja kova saavutus, jota arvostan korkealle. MM-kisojen aikana elettiin koronarajoitusten ja asetettujen sääntöjen takia monta viikkoa kuplassa, jossa piti joka päivä antaa parastaan. Tämä oli joukkueelta upea suoritus”, Oikarinen summaa.

”Škoda on todellinen jääkiekkoperheen auto, joten on hienoa päästä ajamaan uudella Kodiaqilla, jossa yhdistyvät muotoilu, suoraviivaisuus ja tyylikkyys. Kun ajaa työmatkoja ja maajoukkueen mukana noin 40 000 kilometriä vuodessa, auton mukavuus, laatu ja turvallisuus korostuvat.”

Yhteistyössä Autokonserni Laakkonen, Suomen Jääkiekkoliitto ja Helkama-Auto. Kuvassa toimitusjohtajat Pietu Parikka, Matti Nurminen ja Maija Koskela.

Valkoisen Kodiaqin vastaanotti Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen.

Suomen Jääkiekkoliiton talousjohtaja Jaakko Luumi ajaa tulevalla kaudella mustalla Kodiaqilla.