16.2.2018
Škodalla vitoisjohto Mikkelissä Rovanperän siivittämänä perjantain jälkeen – Tuohino tekemässä jättiyllätystä Ruotsissa Škoda Sponsoroi

16. helmikuuta 2018. Rallin SM-sarjan ensimmäinen ajopäivä Mikkelissä oli ŠKODA-kuljettajien juhlaa. Rovanperän johdolla merkillä on valloitettu yhden erikoiskokeen jälkeen jopa viisi ensimmäistä sijaa. Ruotsin MM-rallissa kolme Škodaa mahtuu Pontus Tidemandin johtamana viiden parhaan joukkoon.

Kalle Rovanperä teki pohja-ajan Mikkelin SM-rallin ensimmäisellä EK:lla Raviradalla. Rovanperän aika oli reilun sekuntin nopeampi kuin toiseksi tulleen Teemu Asunmaan.

Kärjessä on aina ihan ok. Tämä on fiilistelyilta ja pikku pätkä, huomenna se sitten alkaa ja näkee, miten se menee, Rovanperä kommentoi hyväntuulisesti huoltoparkissa.

17-vuotias Kalle Rovanperä voitti Vaakunarallin viime vuonna Mikkelissä. Paineita viime vuoden suoritus ei nuorelle kuskille luo.

Täällä on nyt monta kovaa kuskia, ja saa nähdä, miten menee. Toivottavasti on hauskaa, se on pääasia. Parasta on, jos tulee kunnon vääntö, se on aina kivointa kuskeille.

Tuloksia, SM Vaakuna-Ralli, EK 1/7 jälkeen, ŠKODA-kuljettajat vahvennettu

Mikkelin SM-ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella.

Tuohino upeasti viides WRC2-luokassa Ruotsissa

Moni on hieraissut silmiään katsoessaan Ruotsin MM-rallin tulostaulukkoa perjantain ajopäivän jälkeen. Kärjessä liitää täysi yllätysnimi japanilainen Takamoto Katsuta, mutta kenties vielä huikeampaa on suomalaisen rallikonkarin ja ŠKODA-kuskin Janne Tuohinon pitämä viides sija kilpailussa.

Škodan tehdaskuljettajat pitävät merkin puolesta kuitenkin parasta vauhtia, sillä ruotsalainen Pontus Tidemand on toinen ja norjalainen Ole Christian Veiby kolmas. 42-vuotiaan Tuohinon suoritus on todella kova, sillä hän on viimeksi ajanut rallia 2016 ja täyden kilpailukauden 2009.

Tuloksia, Ruotsin MM-ralli, WRC2-luokka, EK 8/19 jälkeen, Skoda-kuljettajat vahvennettu
1. Takamoto Katsuta
2. Pontus Tidemand
3. Ole Christian Veiby
4. Jari Huttunen
5. Janne Tuohino

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella.