Škodalle kaksi Best Cars 2018 -palkintoa

Stuttgart/Mladá Boleslav 25. tammikuuta 2018. ŠKODA OCTAVIA ja ŠKODA KAROQ toivat Škodalle kaksi luokkavoittoa saksalaisen ”auto, motor und sport” -autolehden Best Cars 2018 -äänestyksessä. Yli 117 000 lukijaa äänesti Best Cars 2018 -palkinnoista. 18,6 prosentin ääniosuuteen yltänyt ŠKODA OCTAVIA palkittiin viidettä kertaa peräkkäin vuoden parhaana perheautokokoluokan tuontiautona. Uusi ŠKODA KAROQ osoittautui voittajaksi heti tuoreeltaan: ehti vasta markkinoille, mutta valittiin heti kompaktien katumaastureiden luokan parhaaksi tuontiautoksi 16,5 prosentin ääniosuudella.

auto, motor und sport -lehden lukijoiden valinta on meille suuri kunnia. Valinnan tehneet ihmiset ovat juuri heitä, joille olemme automme suunnitelleet ja rakentaneet. ŠKODA KAROQ on valloittanut heidät ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan ja erottuvalla luonteellaan. Tiedämme nyt, että uusi kompakti katumaasturimme on vahva lisä ŠKODA-mallistoon, ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier sanoi Stuttgartissa järjestetyssä palkintoseremoniassa, ja jatkoi: ”Tunnetuimman automallimme menestys viidennen kerran peräkkäin osoittaa, että Octaviassa olemme tehneet monta asiaa täsmälleen oikein.”

”Octaviassa on erinomaiset tilat, toimiva kokonaisuus ja moderni tekniikka,” selvittää tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Strube, ja lisää vielä: ”ŠKODA Connectin ansiosta Octavialla matkustavat voivat aina olla verkossa. Vahvuuksiin lukeutuu myös moottorivalikoima.”

”auto, motor und sport” -lehti on järjestänyt parhaiden autojen lukijaäänestyksen jo 42 kertaa. Tänä vuonna kaikkiaan 11 autoluokassa oli äänestettävissä 378 automallia. ŠKODA OCTAVIA ja ŠKODA KAROQ lukeutuvat arvostetun autolehden lukijoiden ehdottomiin suosikkeihin. Nämä kummatkin automallit ovat erittäin suosittuja myös maailmanlaajuisesti: viime vuonna ŠKODA Octaviaa valmistettiin lähes 419 000 kappaletta, ja se oli Škodan eniten myyty automalli. ŠKODA OCTAVIA uudistui merkittävästi helmikuussa 2017. Keula ja perä saivat uuden entistä dynaamisemman ilmeen ja raideleveys kasvoi. Uudistettu malli vakuuttaa tutuilla hyvillä ominaisuuksillaan ja kelpaa muille esikuvaksi tiloiltaan, toiminnallisuudeltaan, tekniikaltaan sekä turvallisuudeltaan, mukavuudeltaan ja rahalla saatavalla vastineella. Octavian nykyinen sukupolvi on ensimmäinen, johon ŠKODA Connectin online-palvelut ovat tarjolla.

Uusi ŠKODA KAROQ on herättänyt suurta kiinnostusta. Tämä kompaktikokoinen katumaasturi erottuu edukseen dynaamisella muotoilulla. ŠKODA Karoqin muotoilussa toteutuu Škodan uusi muotokieli ja erinomainen monikäyttöisyys. 4,38 metriä pitkässä ŠKODA KAROQ -mallissa on esimerkillisen suuri tavaratilalla, jonka koko on 521‒1630 litraa. Lisävarusteena saatava VarioFlex-takaistuinjärjestelmä lisää tavarankuljetuskapasiteetin monipuolisuutta entisestään. Jokaista kolmea takaistuinta voidaan säätää erikseen, ja tarvittaessa takaistuimet ovat myös irrotettavissa. Silloin kompaktikokoisesta katumaasturista tulee melkein kuin pieni pakettiauto, jossa tavaratilaa on 1810 litraa. Varustelusta riippuen auton kohokohtia ovat esimerkiksi uusi LTE (4G) yhteensopiva ŠKODA Connect -mobiilipalvelut, kirkkaat LED-ajovalot, modernit liitettävyysratkaisut sekä monipuoliset kuljettajan avustinjärjestelmät. ŠKODA Karoqin käytännöllisyyden ja monipuolisuuden kruunaavat Simply Clever -ratkaisut, joita voi olla jopa 30.