15.6.2019
Škodalle kolme kärkisijaa Seinäjoen Ralli SM -osakilpailusta Škoda Sponsoroi

ŠKODA oli pitelemätön merkki myös kauden viidennessä Ralli SM –osakilpailussa, sillä SM1 -luokan kolme ensimmäistä sijaa valloitettiin merkillä.

TGS Worldwiden ilmoittamista kuljettajista vauhdikkaimmin kaksipäiväisen kisan yhdeksän erikoiskoetta kiersi Kristian Kiviniemi. Parkanolainen pisti kapuloita kokeneiden kilpakumppaniensa rattaisiin sen minkä ehti, mutta aivan tyytyväisenä ei mies uransa toista palkintokorokesijaa silti pokannut.

Kiviniemi hävisi luokkavoittoon ajaneelle Teemu Asunmaalle 42,2 sekuntia. Kaksikon väliin mahtui Riihimäellä voittoa juhlinut Juha Salo, joten Škodalle ralli on kokonaisuudessaan varsin menestyksekäs.

– Kisa alkoi perjantaina hyvin. Ensimmäisellä erikoiskokeella hävittiin hieman, mutta muutoin ajo kyllä sujui. Lauantaina ei sitten vain lähtenyt kulkemaan rennosti, ja auton säädötkin olivat vähän pielessä.

Tiimi koetti yhdessä kuljettajan palautteen mukaan saada lisää kilpailukykyä jo rallin aikana, mutta tällä kertaa kaksi pahinta haastajaa ennätti edelle.

– Säädimme viimeisessä huollossa autoa, minkä jälkeen pääsimme parempaan kyytiin, ja saimme rentoutta tekemiseen. Sinänsä kolmossija, joka tuli hieman toisten epäonnen kautta, on ihan kelpo tulos, mutta vielä riittää petrattavaa, Kiviniemi tiedostaa.