28.1.2018
Škodalle kolmoisvoitto Monte Carlossa – Rovanperä upeasti toinen Škoda Sponsoroi

Rallin MM-sarja polkaistiin kauden 2018 osalta käyntiin kuluneena viikonloppuna perinteisen jylhissä Monte Carlon vuoristomaisemissa.

Škodalle kauden avaus oli jättipotti, sillä tsekkiläiset Jan Kopecky ja Pavel Dresler ajoivat RC2-luokan voittoon ja suomalaiskaksikko Kalle Rovanperä kartanlukijanaan Jonne Halttunen olivat toisia ŠKODA Fabia R5 -ralliautoilla. Škodan kolmoisvoiton täydensi sveitsiläinen Olivier Burri ja hänen ranskalainen kartanlukijansa Anderson Levratti.

Kopecky oli lopulta aivan täysin omaa luokkaansa torstaina alkaneessa rallissa ja voitti sunnuntaina iltapäivällä päättyneen kilpailun yli viiden minuutin erolla Rovanperään. Burrikin jäi kärjestä lähes 13 ja puoli minuuttia, mikä kertoo Monte Carlon MM-rallin kinkkisestä luonteesta.

Rovanperä ajoi koko rallin ajan tasaisesti. Matkalle mahtui muutamia teknisiä ongelmia, mutta Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin ŠKODA Fabia R5 eteni haastavilla vuoristoteillä lähes virheettömästi.

Joitakin spinnauksia tuli, mutta ei sen kummempaa. Siitä täytyy olla tyytyväinen, että auto pystyttiin pitämään ehjänä. Kyllä tämä varmasti on yksi uran kohokohdista. Ihan hyvin meni ja aika nappisuoritus tuli tehtyä, Rovanperä kertoi rallin maalissa.

Rovanperä oli lopulta myös yleiskilpailussa hienosti yhdestoista. MM-pisteistä nuori rallitähti ei Montessa ajanut, mutta matkaan tarttui sitäkin enemmän tärkeitä kilometrejä ja kokemusta.

RC2-luokan TOP10-tulokset. ŠKODA-kuljettajat tummennettu.

Kalle Rovanperän seuraava kilpailu on rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Mikkelin SM Vaakuna-Ralli 16.-17. helmikuuta.