25.4.2023
Škodan brändilähettiläät Mustion Linnalla – katso kuvat ja tunnelmat Ajankohtaista & Uutta

Škodan brändilähettiläistä Mustion Linnan inspiraatiopäivään ehtivät ralliautoilija Lauri Joona (vas.), kartturi Reeta Hämäläinen, näyttelijä Jasmin Hamid, ralliautoilija Emil Lindholm, fitness-urheilija Eevi Teittinen, vapaaottelijana tunnettu Teemu Packalén sekä kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Himanka.

Kun Škodan brändilähettiläät kohtasivat Mustion Linnassa Raaseporissa, ideat, elämykset ja uteliaisuus lähtivät lentoon. Vauhtia päivään tarjosi WRC2-luokan maailmanmestari Emil Lindholm, jonka kyydissä lähettiläät pääsivät haastavalle metsätaipaleelle.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Historiallisessa ruukkiympäristössä sijaitseva Mustion Linna tarjosi elämykselliset puitteet Škodan brändilähettiläiden kohtaamiselle. Tapaamisessa tutustuttiin Škodan uuteen brändiin, joka näkyy jo mainonnassa, nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Vähitellen uudistuu näkyy myös uusissa autoissa ja myymälöissä.

”Kyseessä on isoin muutos 20 vuoteen. Se tuo tullessaan uutta muotoilua, joka sopii tähän päivään, skandinaaviseen tyyliin ja suomalaiseen makuun. Uusi ilme kertoo laadusta ja tuottaa hyvää fiilistä”, Škoda Suomen brändijohtaja Jukka-Pekka Kevätsalo sanoo.

”Uudistus kertoo Škodan arvoista eli siitä, miksi olemme olemassa. Haluamme auttaa ihmisiä elämään vähän fiksummin, kestävämmin ja mukavammin. Haluamme yksinkertaistaa asioita ja olla helposti lähestyttävä brändi ihmisiä varten. Haluamme myös edelleen yllättää asiakkaamme positiivisesti.”

”Škodasta tuttu Š-kirjain integroituu logouudistuksen myötä uuteen muotoon, mutta hattumerkki säilyy kirjoitetussa tekstissä. Uudet värisävyt säilyttävät yhteyden historiaan, raikastavat ilmettä ja viestivät sähköllä liikkumisesta. Viestimme myös siitä, että kohderyhmiämme yhdistävät uteliaisuus, seikkailunhalu, laatutietotoisuus ja ekologisuus”, Kevätsalo summaa.

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat ralliautoilun FIA WRC2 -luokan mestareiksi 2022. ”Se on tähänastisen uramme kohokohta, mutta matka jatkuu”, Emil Lindholm tuumi huhtikuussa ajattavan Kroatian rallin alla.

Rallin MM-tasolla 2023 ajavat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen toimivat vuonna 2023 Škodan brändilähettiläinä. ”Tuomme uutta näkökulmaa Škoda-maailmaan, sillä onhan Škoda isossa roolissa niin arjessamme kuin kilpailuissa”, Reeta sanoo.

”Startti tuntui siltä kuin olisi ollut Linnanmäen pahimmassa laitteessa. Muutama sekunti meni, kunnes sisuskalut asettuivat kohdilleen. Huikea kokemus”, Eevi Teittinen kuvaili fiiliksiään kartturin paikalta.

”Sanattomaksi veti. Ei voi muuta kuin ihailla ammattilaisen otteita – suuri luotto oli kuljettajan tekemiseen. Kyllä kulki ja vauhtia riitti, huikea elämys”, Teemu Packalén summasi rallitaipaleen jälkeen.

Rallimaailman uusi kruununjalokivi, Škoda Fabia RS Rally2, edustaa uusinta teknologiaa – kuvassa vielä teippaamattomana versiona. Pian vauhdista vastaavat ralliautoilija Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka.

Somevaikuttaja, näyttelijä Jasmin Hamid (vasemmalla) tunnustautuu kahden pikkulapsen äitinä turvallisuushakuiseksi ja ajamista rakastavaksi autoilijaksi. Ajossa on tällä hetkellä punainen Škoda Octavia RS ja tulossa on massasta erottuva vihreä ihme, Škoda Enyaq iV Mamba Green -värityksellä. Vieressä Eevi Teittinen.

Routainen metsätaipale tarjosi Škodan brändilähettiläille elämyksiä roiskuen ja ropisten. Kuvassa Reeta Hämäläinen (vas.), Emil Lindholm, Jasmin Hamid, Eevi Teittinen ja Lauri Joona.

Škodan brändilähettiläät pääsivät tutustumaan rallimaailman vauhtiin hallitsevan maailmanmestarin, Emil Lindholmin, kyydissä ja Reeta Hämäläisen näkökulmasta kartturin penkiltä. Ajoneuvona toimi ralliauto, jonka puikoissa Mikko Heikkilä voitti Suomen mestaruuden 2022. Alkuvuoden 2023 autolla ovat ajaneet ralliautoilija Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka.