Škodan uusi iso katumaasturi sai nimensä kodiakinkarhun mukaan

​Uuden katumaasturin nimi Kodiaq viittaa kodiakinkarhuun, joita asuu Alaskan etelärannikolla sijaitsevalla Kodiakinsaarella. Škoda-perheen uutuus ensiesitellään vuoden 2016 jälkipuoliskolla.

Kodiakinsaari on karu ja kiehtova paikka, joka sijaitsee Alaskan etelärannikolla. Saarella asuu noin 14 000 ihmistä ja 3 500 kodiakinkarhua. Alkuperäiskansa Alutiiqit kutsuvat karhua nimellä Taq uka ’aq. Ottamalla sen osaksi uuden katumaasturinsa mallinimeä ŠKODA kunnioittaa 27Alutiiqin kieltä. Samalla q-kirjain antaa myös uutuusmallille erottuvan nimen.

Suuri koko sekä vahvuus – kuuluisalla karhulla ja ŠKODA Kodiaqilla on yhteisiä piirteitä. Škodan uuteen 4,70 metriä pitkään katumaasturiin mahtuu mukavasti 7 ihmistä ja sillä on erinomaiset ajo-ominaisuudet sekä tiellä että maastossa. Saalistajan piilevät voimat ovat esillä myös ŠKODA Kodiaqin muotoilussa – auton erottuvat ja voimakkaat piirteet edustavat dynaamista voimaa, kestävyyttä ja vahvuutta.

Toinen kodiakinkarhua ja ŠKODA Kodiaqia yhdistävä tekijä on niiden perhekeskeisyys. Kodiakinkarhu-uros voi takajaloilla seistessään olla jopa kolmen metrin korkuinen ja painaa noin 400 kg. Se onkin yksi suurimmista ja vahvimmista karhulajeista.

Toisin kuin jotkin muut lajit, ne elävät rauhallisesti ja yhteisöllisesti. Kodiakinkarhut muodostavat siteitä, jakavat kokemuksia ja leikkivät keskenään. Jotkin kodiakinkarhuista jakavat keskenään jopa parhaat lohensaalistuspaikat. Näin nämä älykkäät eläimet kehittävät uusia tekniikoita ja tapoja, jotka sopivat hyvin Škodan Simply Clever -ajatusmaailmaan.

ŠKODA Kodiaq aloittaa merkin uuden katumaasturikampanjan ja houkuttelee uusia asiakkaita nopeasti kasvavassa katumaasturisegmentissä. Markkinoille uutuusmalli saadaan vuoden 2017 alkupuolella.