3.3.2019
SM Itäralli oli TGS Worldwiden ŠKODA-kaksikolle armoton Škoda Sponsoroi

Photo: Hannu Rainamo

Ralli SM –sarjan kauden kolmantena osakilpailuna ajettu Itäralli ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa. Legendaarisen kilpailun nopeat tiet vaativat veronsa. Tällä kertaa kärsijän rooleihin joutuivat valitettavasti molemmat TGS Worldwiden ajattamat autokunnat.

Talvikauden viimeiseen koitokseen hyvä tulos alla lähtenyt Kristian Kiviniemi koki kilpailun raakuuden jo avauserikoiskokeella. Parkanolaisen matka jatkui vielä seuraavan erikoiskokeen ajan, kunnes auto oli pakko parkkeerata tien sivuun.

– Ei sujunut niin kuin oli ajatus. Puolivälissä ykköspätkää jarrutus jäi vähän myöhäiseksi ja päädyimme penkkaan. Lapioitiin auto irti ja jatkettiin, mutta jäähdytin oli vaurioitunut ja alkoi vuotaa. Se oli sen verran pieni vuoto, että jatkoimme kakkoselle. Sieltä ei enää päästy huoltoon, kun autosta loppui kaikki jäähdytinnesteeksi kelpaavat aineet. Jouduttiin heittämään pyyhe kehään. Tämä oli valitettava homma sarjan kannalta, mutta nyt nollataan tämä ja keskitytään kesäkauteen, suunnitteli Kiviniemi.

Myös Henrik Pietarisen matka päättyi ennen aikojaan, kun tuusulalainen koki tiimikaverinsa kohtalon. Pietarisen kohdalla aikaa lumitöihin meni kuitenkin liiaksi, eikä nuorukaisen ralli enää tästä jatkunut.

Näin ollen tiimin molemmat autokunnat olivat ulkona rallista jo ennen kilpailun puoliväliä.

– Se oli sellainen tiukka oikea, jossa perä osui penkkaan. Jäätiin kiinni, ja kun katsojia ei ollut paikalla, niin siinä meni ainakin se 20 minuuttia. Siinä se ralli meni. Koetettiin tulla erikoiskoetta, mutta ei mitenkään ylikovaa. Surkea talvikausi tämä oli meille, Pietarinen harmitteli.

Lopputulokset, SM Itäralli – SM1 –luokka

Pistetilanne – SM1 –luokka