14.7.2019
Suomalaiset ŠKODA-kuljettajat maailmalla kisailemassa: Voitto ja kolmossija Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä saavutti arvokkaan voiton Rally Bohemiasta ja Eerik Pietarinen hienon kolmossijan Rally Estoniasta. Kulunut viikonloppu oli sinivalkoisille ŠKODA-kuljettajille menestyksekäs.

Asfaltilla ajettu Rally Bohemia oli ŠKODA Motorsportille tärkeä – ajettiinhan kilpailu merkin kotipaikan Mlada Boleslavin ympäristössä.

Lähes koko viikonlopun Rovanperä oli vauhdillisesti kilpakumppaneidensa niskan päällä, vaikka kokemusta rallin erikoiskokeista ei ennestään ollutkaan.

– En olisi uskonut, että olemme näin nopeita. Nautin todella paljon kisasta. Todella tyytyväinen täytyy olla, että pystyimme vastaamaan paikalliskuljettajien vauhtiin heti ensimmäisessä kisassamme Tshekissä, peräti 11 pohja-aikaa ajanut Rovanperä myhäili.

Rovanperä oli lopulta, 20 erikoiskokeen jälkeen 19,7 sekuntia tallikaveriaan Jan Kopeckya vikkelämpi. Vielä sunnuntaina kisa meni jännäksi, kun Rovanperän autosta rikkoontui rengas.

– Eipä se mitenkään erityisen kova tehtävä ollut, koska kahdeksan kuljettajaa kymmenen kärjestä sai rengasrikon samassa paikassa. Me jäimme vähän muita enemmän, koska koetimme vain säästellä autoa. Ajettiin rengasrikolla maaliin, kuten muutkin, koska olisi ollut turha rikkoa vehkeitä.

Kello raksutti aikatappiota reilusti, mutta ei niin paljon, etteikö Rovanperä olisi saanut kurottua itseään uudestaan kärkeen jäljellä olleiden erikoiskokeiden aikana.

– Rengasrikossa meni saavutettu etumatka, mutta kovempi homma oli pitää Kopecky takana, laski Rovanperä.

Pietarinen jäi Rally Estoniassa täpärästi luokan kolmossijalle, kun paikalliskuljettaja Rainer Aus peittosi suomalaisen vaivaisella 1,1 sekunnilla. Luokkavoittoon ajanut 17-vuotias, toisen polven kuljettaja Oliver Solberg oli 1.29,6 minuuttia Pietarista nopeampi.

– Tiet olivat osittain tuttuja jo viime vuodelta, mutta kyllä rallin taso oli nyt kovempi. Tällä kertaa joutui ajamaan oikein kovaa. Sunnuntaina auto istui jo paremmin käteen. Lauantaina, isolla numerolla ei ollut oikein pitoa, mutta toisena kisapäivänä sitä oli irtosorasta huolimatta. Tulos sinänsä ei hirveän hyvä ole, sillä Oliver Solberg meni puoli sekuntia kilometrillä kovempaa, kuten Gryazinkin, Pietarinen jutteli.