15.2.2017
Suomalaisten suosikkimalli uudistui Ajankohtaista & Uutta

Suomalaisten suosikkiauto ŠKODA Octavia on nyt entistäkin virtaviivaisempi, varustellumpi, viisaampi ja viihdyttävämpi.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

ŠKODA Octavia sai malliuudistuksessa uudet muodot, mutta myös paljon uusia ominaisuuksia. Uudistunut Octavia vahvistaa entisestään suosikkiauton vahvuutta, näyttävyyttä ja haluttavuutta. Muutokset koskevat sekä Liftback- että Combi -korimallia.

Tyyliä, tietoa ja tilaa

Malliuudistuksen myötä tietoviihteen järjestelmät nousivat uudelle tasolle. Swing- ja Bolero-audiojärjestelmissä sekä Amundsen- ja Columbus -navigointijärjestelmissä on nyt uusi ja käyttötuntumaltaan miellyttävä kapasitiivinen lasikosketusnäyttö.

Columbus-järjestelmässä on lisäksi 9,2-tuumainen näyttö, langaton WLAN Hotspot -lähiverkko ja lisävarusteena 4G (LTE) SIM-korttimoduuli, jolla internet-yhteys toimii erittäin nopeasti. Uudistuneessa Octaviassa on myös edistykselliset ŠKODA Connect -liitettävyysmahdollisuudet.

Uudistuneen Octavian tilat ovat tuttuun tapaan luokkansa suurimpia niin sisätiloissa kuin tavaratilassa. Tavaratilan koko on Liftback-mallissa 590 ja Combissa 610 litraa. Takaistuimen selkänojat eteen kääntämällä tavaratila suurenee Liftbackissä 1580 ja Combissa 1740 litraan. Combi-malliin on saatavissa myös sähkötoiminen takaluukku.

Yksinkertaisesti fiksu

Octavia on harvinaisen edistyksellinen kuljettajan avustinjärjestelmissä, sillä automalli tarjoaa tekniikkaa, jota yleensä tavataan suuremman kokoluokan autoissa. Jos Octavialla vedetään perävaunua, hitaasti peruutettaessa järjestelmä huolehtii ohjauksesta. Ennakoiva jalankulkijasuoja puolestaan täydentää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän Front Assistant -toimintoa.

Tätä on odotettu. Trailer Assistant on ratkaisu monen peräkärryä vetävän murheisiin. Avustin auttaa peruuttamaan yhdistelmän ahtaisiinkin paikkoihin.

Octavian etupuskurissa oleva tutka-anturi valvoo ajoneuvon edessä olevaa aluetta, lähellä olevien kohteiden etäisyyttä, suuntaa ja nopeutta.

Myös pysäköintiavustimen toimintaa on optimoitu. Blind Spot Detect -kaistanvaihtovaroitin sekä takana olevasta liikenteestä varoittava Rear Traffic Alert turvaavat kaistanvaihdot ja avustavat peruutettaessa pois pysäköintiruudusta. Peruutuskamera välittää monitoiminäyttöön kuvan auton ympäristöstä.

Octaviassa on nyt myös uusia Simply Clever -ratkaisuja, kuten auton asetukset tallentava yksilöitävä avain, ohjauspyörän lämmitys, käännettävät pöydät etuistuinten taustoissa, pullotelineet kookkaammille juomapulloille sekä Combi-mallissa irrotettava taskulamppu tavaratilassa.

Uuden Octavian mukana tulee tarjolle ŠKODA Connect. Tämä tarjoaa edistyksellistä tekniikkaa, jota tavataan yleensä vain suuremman kokoluokan autoissa.

Uusin malliuudistus jatkaa Octavian menestystarinaa ja vahvistaa Škodan asemaa kansainvälisillä automarkkinoilla.

Uusinta teknologiaa

Uudistuneen Octavian moottorivalikoimassa on neljä TSI-bensiinimoottoria ja neljä TDI-dieselmoottoria, jotka tarjoavat hyvän tehon alhaisella polttoaineen kulutuksella. Iskutilavuudet ovat välillä 1.0 ja 2.0 litraa, tehovaihtoehdot välillä 85 kW (115 hv) ja 135 kW (184 hv).

Lähes kaikkiin uudistuneen Octavian moottorivaihtoehtojen yhteyteen on saatavissa 6- tai 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. 4×4-neliveto on tarjolla 1.8 TSI- ja 2.0 TDI -moottoreihin.

Alustatekniikan huippuna on mukautuva säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC), joka säätää ohjauksen ja iskunvaimennuksen ominaisuuksia tehdyn asetusvalinnan mukaisesti. Vaihtoehtoja ovat Comfort, Normal ja Sport.

Octavian suuri tavaratila on luokassaan jo käsite. Combi-mallissa se on laajennettavissa 1720 litraan.

Viisi miljoonaa Octaviaa

Oman kokoluokkansa kärkeä edustavan Octavian vahvoja ominaisuuksia ovat aina olleet erinomaiset tilat, toimivat yksityiskohdat, turvallisuus, mukavuus, muotoilu ja hyvä hinta-laatu -suhde.

Vuonna 1996 tuotantoon tullutta automallia on valmistettu 20 vuoden aikana jo reilut viisi miljoonaa kappaletta. Uusin malliuudistus jatkaa Octavian menestystarinaa ja vahvistaa Škodan asemaa automarkkinoilla.

“Octavia on aina ollut oman luokkansa ehdotonta kärkeä,” Škodan pääjohtaja Bernhard Maier sanoo.

“Automerkkimme sieluna Octavia on vaikuttanut ratkaisevasti siihen, millaiseksi Škoda on vuosien mittaan kehittynyt kansainvälisesti tunnustettuna brändinä ja yrityksenä, jonka automalleja myydään yli sadassa maassa.”

Yhä monipuolisempi Octavia

Octavia-mallisto täydentyy myös uudistuneella Octavia RS -mallistolla sekä nelivetoisella Octavia Combi 4×4 Scout -mallilla. Uutuudet vahvistavat Octavian monipuolisuutta kokoluokassaan entisestään.

Entistäkin nopeampi Octavia RS ilahduttaa vaudinnälkäisiä Škoda-kuljettajia.

Uudistunut Octavia Scout sopii myös haastaville reiteille.Korkeampi maavara ja nelivetotakaavat pääsyn perille.