31.7.2018
Suosikkimalli uudistui jälleen Ajankohtaista & Uutta

Fabian menestys jatkuu kattavien uudistusten siivittämänä. Uutta nähdään nyt niin muotoilussa kuin tekniikassa. Uudistumisellaan automalli vahvistaa vetovoimaansa kokoluokkansa suosikkina.

Fabialla on Škoda-mallistossa oma erityinen roolinsa. Vuonna 1999 markkinoille tullut Fabia on ehtinyt jo kolmanteen sukupolveensa. Autoja on valmistettu yli puoli miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa sitä, että Fabia on Škodan mallihistorian kolmanneksi myydyin automalli. Fabia on myös tarjonnut pohjan Škodan nykyiselle menestyksekkäälle ralliautolle.

Uutta ulkona ja sisällä

Etu- ja takapuskurin uudistettu muotoilu huolella suunniteltuine linjoineen ja jäähdyttimen säleikön pystyripoineen tuo Fabian ilmeeseen kiinnostavaa, korkealaatuista ja dynaamista ilmettä.

Ajovaloyksiköiden ja sumuvalojen uusi muoto ja valotekniikka raikastavat auton ulkonäköä. Fabiaan on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa LED-ajovalot ja LED-takavalot. Takavalot muodostavat palaessaan kaikille Škoda-automalleille ominaiseen tapaan selvästi erottuvan C-kirjaimen muodon. Takapuskuriin integroidut heijastimet ovat tyylikäs yksityiskohta.

Fabian LED-takavalot muodostavat palaessaan kaikille Škodille ominaiseen tapaan selvästi erottuvan C-kirjaimen muodon. Takapuskuriin integroidut heijastimet ovat tyylikäs yksityiskohta.

Uusi värivalikoima tarjoaa mainiot mahdollisuudet Fabian yksilöimiseen. Hatchback-mallin katto, A-pilarit, ulkopeilikotelot ja 16-tuumaiset Vigo-kevytmetallivanteet ovat saatavissa mustina, valkoisina tai hopeanvärisinä. Kevytmetallivanteita on saatavilla aiempaa laajempi valikoima, johon sisältyvät myös 18-tuumaiset vanteet hatchback-malliin.

Sisätiloja piristävät uudistettu mittaristo, kojelaudan koristelistat sekä kaksivärinen istuinverhoilu. Oviverhouksissa olevien kyynärnojien verhoilun kontrastiompeleet ovat raikkaan tyylikkäät.

Kojelaudan koristelistavaihtoehtoja on entistä enemmän. Mittaristossa on uudistetut pyöreät mittarit ja näyttö, joita on entistäkin helpompi lukea.

Pirteän taloudelliset moottorit

Škoda vastaa pienten autojen kokoluokan asiakkaiden toiveisiin edistyksellisiin bensiinimoottoreihin keskittymällä. Fabian moottorivalikoima käsittää kolme kolmesylinteristä, yksilitraista ja suorituskykyistä bensiinimoottoria.

Alkaen-moottorissa on polttoaineen epäsuora ruiskutus, ja tehoa löytyy 55 kW (75 hv). Kahdessa teknisesti edistyksellisessä TSI-moottorissa on pakokaasuahdin ja polttoaineen suoraruiskutus. Tehoa nämä moottorit kehittävät 70 kW (95 hv) tai 81 kW (110 hv). Kummassakin TSI-moottorissa on hiukkassuodatin. Tehokkaimman moottorin yhteyteen on saatavissa 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

Lisää turvallisuutta ja mukavuutta

Aiempaa runsaammilla avustinjärjestelmillä Škoda siirtää jälleen kerran suurempien automallien edistyksellistä tekniikkaa pienten autojen kokoluokkaan.

Uusi kaistanvaihtovaroitin varoittaa kuljettajaa monikaistaisella tiellä takaviiston katveessa olevasta tai takaa nopeasti lähestyvästä ajoneuvosta. Peruutusvaroitin valvoo tapahtumia auton takana ja varoittaa törmäysvaarasta peruutettaessa. Uusi avustinvaruste on myös kaukovaloavustin, joka vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun se tunnistaa vastaan tulevan ajovalot tai edessä ajavan takavalot.

Lisää tietoa, viihdettä ja liitettävyyttä

Fabiaan saatavat tietoviihdejärjestelmät vakuuttavat liitettävyysominaisuuksilla ja monipuolisilla toiminnoilla. Niitä voidaan käyttää kapasitiivisesta värillisestä kosketusnäytöstä, jonka koko Swing-tietoviihdejärjestelmän yhteydessä on nyt 6,5 tuumaa.

Jos varusteeksi valitaan Amundsen-navigointijärjestelmä, Fabian kuljettaja voi hyödyntää ŠKODA Connectin Infotainment Online -palveluja, mukaan lukien Online-liikennetiedot, jotka kertovat reaaliaikaisesti liikennetilanteen pullonkauloista. Innovatiivisella SmartLink+ tekniikalla pääsee nauttimaan Apple CarPlayn, Android Auton, MirrorLinkinTM ja SmartGaten kätevistä mahdollisuuksista.

Uudistunut keulamuotoilu huolella suunniteltuine linjoineen sekä uudistuneine ajo- ja sumuvaloineen tarjoaa erittäin tyylikkään ilmeen.

Vieläkin lisää luksusta arkeen

Škodalle tyypilliseen tapaan myös Fabiasta löytyy useita arjessa hyödyllisiä ratkaisuja, jotka lisäävät auton käyttämisen ja matkustamisen mukavuutta. Näitä Simply Clever -ratkaisuja on nyt tarjolla entistäkin enemmän ja vieläkin fiksummassa muodossa.

Esimerkiksi polttoainesäiliön luukun sisäpintaan sijoitetussa jääraapassa on uutuutena renkaiden kulutuspintasyvyyden mittaustulkki. Fabiaan on saatavissa USB-liitännät takana matkustavien älypuhelinten tai muiden pienten mobiililaitteiden akkujen lataamiseen. Varustevalikoimasta löytyy myös mm. tavaratilan kaksipuolinen matto. Combi-mallin tavaratilan reunaan on sijoitettu näppärä, irrotettava LED-taskulamppu.