26.2.2020
Talven viimeiset SM-pisteet jaossa Joensuussa Škoda Sponsoroi

Ralli SM –sarja vierailee vielä kerran talven lumilla, tällä kertaa Joensuussa. Keli ei itärajan upeilla erikoiskokeilla ole paras mahdollinen, mutta kilpailu päästään kuitenkin ajamaan suunnitellusti.

Emil Lindholm on urakoinut paitsi Ralli SM –sarjan osakilpailuja, myös Ruotsin MM-rallin, josta kotiin tuomisina oli hienosti luokan toinen sija. Niinpä ajotuntuma Lindholmilla on kohdillaan, sillä Ruotsin rallin muistot ovat yhä kirkkaana mielessä.

Kelin osalta Lindholmin ainut toive on, ettei viime vuoden yllätys toistuisi.

– Nämä sääolosuhteet ovat tämän talven erikoisuus, ja valitettavasti tuttuja myös Ruotsin MM-rallista. Hyvä, että lämpötila on nyt pakkasen puolella, joten tiet pysyvät hyvässä kunnossa. Viime vuonna kolmannella erikoiskokeella alkanut lumimyräkkä teki loppurallista sunnuntaiajelua. Toivon, että pääsemme nyt ajamaan hyvissä olosuhteissa.

Kolmantena autona reitille lähtevä Lindholm pitää sarjatilanteessa kakkossijaa. Eroa piikkipaikalla etenevään, toiseen TGS-kuljettajaan Teemu Asunmaahan on seitsemän pistettä.

– Meillä oli Ruotsin rallissa avauspäivänä paras auto luokassamme, kiitos TGS Worldwiden. Jatketaan siis siitä, mihin Ruotsissa jäimme. Joensuussa tiet ovat vähän nopeampia, joten teemme auton jäykkyyteen ja koriin muutamia muutoksia. Paras tulos tulee, kunhan kuljettajakin muistaa virittää itsensä kisatunnelmaan, Lindholm myhäilee.

Niin ikään TGS Worldwiden riveissä kisaan lähtevä Mikko Heikkilä tähyilee tuloslistalla mahdollisimman korkealle. Talvikausi olisi mukavaa päättää palkintokorokkeella.

– Hyvillä mielin lähdemme Joensuun-kisaan. Mikkelistä tuli hyvä tulos, ja tietysti sellaista yritämme tälläkin kertaa. TGS:n ŠKODA on niin hyvin alueella, että isoja juttuja ei tarvitse tehdä. Hienosäätöä teemme jonkin verran auton etupäähän, ja saamme ajotuntumaa siinä samalla.

Rallin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joista kilpailumatkaa kertyy 98,1 km. Ensimmäinen kilpailijapari starttaa Joensuun keskustasta klo 10.01.