18.3.2024
Tässä tulee Škoda Epiq – lue lisää ja katso video Ajankohtaista & Uutta

Škoda on julkistanut tulevan täyssähköisen crossover-katumaasturinsa nimen ja sen muotoilututkielman. Tässä maistiaisia uutuudesta, jonka nimeksi tulee Škoda Epiq. Auton lopullinen muotoilu paljastetaan ensi vuonna.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Epiq on pituudeltaan 4,1 metrin mittainen kompaktikokoinen crossover-katumaasturi, jossa on reilut sisätilat viidelle ja tavaratilaa jopa 490 litran edestä. WLTP-toimintamatka on jopa 400 kilometriä yhdellä latauksella. Alkaen-hinnaksi on suunnitteilla noin 25 000 euroa.

Škoda Epiq esittelee elementtejä Škodan uudesta muotokielestä. "Uusi Modern Solid -muotokielemme edustaa modernin aikamme seuraavaa tasoa. Hyvä toimivuus ja käytännöllisyys ovat tasapainossa kauniin ulkopuolen ja vastuullisen lähestymistapamme kanssa. Škoda Epiq -muotoilututkielma sisältää uuden muotokielemme tärkeimmät piirteet", Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani sanoo.

Merkin uuden muotoilukielen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Tech-Deck Face -etumaski, joka on moderni uudelleentulkinta Škodan jäähdyttimen säleiköstä. Kiiltävän mustan pinnan takana on tärkeitä komponentteja, kuten etukamera ja etäisyystutka. Etumaskia reunustavat T-kirjaimen muotoiset LED-elementit, joilla toteutetaan päivävalot ja vilkut. Niiden alapuolelle on sijoitettu Matrix LED -tekniikalla varustetut ja muotoilultaan kubismivaikutteiset ajovalot.

Škoda Epiq esittelee elementtejä Škodan uudesta muotokielestä.

Škoda Epiqin 4,1 metriä pitkän muotoilututkielman ulkovärinä on mattapintainen Moon White -metalliväri, jota korostavat kattokaiteiden, vanteiden sekä etu- ja takapuskurin Flashy Orange -väriset yksityiskohdat. Sivuilmettä hallitsee korkea vyötärölinja, joka erottaa visuaalisesti matkustamon muusta korista luoden autolle vankat hartiat. Vyötärölinjan alapuolella on katseita kiinnittävät pyöränkoteloaukkojen reunojen verhoukset. Tulevaisuuden sähköauton muotoilututkielma on dynaaminen ja avaruutta korostava.

Škoda Epiqin muotoilututkielma esittelee tulevaisuuden sähköauton sisätilat.

Škoda Epiq tulee olemaan ensimmäinen sarjatuotantomalli, jossa on minimalistinen Modern Solid -sisustus. Kaksipuolaisessa ohjauspyörässä on uusi Škoda-tekstilogo sekä fyysiset näppäimet ja rullasäätimet. Digitaalinen mittaristo on 5,3-tuumainen ja Infotainment-näyttö 13-tuumainen.

Auton sisätiloissa korostuu škodamainen käytännöllisyys. Ilmavassa keskikonsolissa on avoin tavaralokero matkapuhelimen langattomalla latausmahdollisuudella. Matkapuhelin toimii nyt ensimmäistä kertaa Škodan historiassa myös digitaalisena avaimena.

Tavaroiden säilyttämiselle löytyy Simply Clever -lokeroita. Tavaratilan käytännöllisyyttä lisäävät kassikoukut, siirreltävät kiinnikkeet tavaroiden tuentaan, kuormansidontalenkit ja säilytystila tavaratilan välipohjan alla.

Tulevan sähköauton muotoilututkielmassa korostuu myös kestävä kehitys, mikä näkyy niin auton sisätiloissa kuin muuallakin käytetyissä moderneissa, ympäristöystävällisissä, kierrätetyissä ja kierrätettävissä materiaaleissa.

Lisäksi Škoda Epiq tukee kaksisuuntaista latausta: autoa voidaan käyttää liikkuvana sähköenergiavarastona, josta virtaa voidaan syöttää esimerkiksi asiakkaan kodin sähkölaitteille.

Yksi muotoilututkielman näyttävistä elementeistä on auton panoraamalasikatto.

"Tuleva Škoda Epiq tarjoaa paljon houkuttelevaan hintaan ja suuret sisätilat kompaktiin kokoon. Koska asiakkaamme haluavat valinnanvaraa, laajennamme sähköautomallistomme tähän suosittuun kokoluokkaan. Toivon, että jo nyt antamamme ensitiedot vakuuttavat potentiaaliset asiakkaamme Škoda Epiqin muotoilusta, toimintamatkasta sekä käyttäjäystävällisestä tekniikasta – edullista hintaa unohtamatta", Škodan toimitusjohtaja Klaus Zellmer summaa.

Škoda on sitoutunut puhtaasti sähköllä liikkumiseen. Kooltaan Škoda Enyaqin ja Škoda Epiqin väliin sijoittuva Škoda Elroq lanseerataan jo myöhemmin tänä vuonna. Lähivuosina Škoda tuo markkinoille yhteensä kuusi täyssähköautoa.

Škoda Epiqin ensimmäiset luonnokset – katso kuvat

Eeppinen nimi sähköautolle

Škoda Epiq kuuluu Škodan täyssähköisten katumaastureiden perheeseen. Siitä kertovat mallinimen alkukirjain E sekä viimeinen kirjain Q.

"Epiq" on johdettu antiikin kreikan sanasta "epos", joka tarkoittaa sanaa, tarinaa tai runoa. Tänä päivänä merkitys kertoo myös myönteisistä mielleyhtymistä, kuten suurenmoinen, upea, hämmästyttävä, poikkeuksellinen ja merkittävä.

Monipuolinen ja seikkailuhenkinen Škoda Epiq on täydellinen auto arjen tutkimusmatkoille täyttäen sekä perhekeskeisten että lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset.

Katso tallenne Škoda Auton tämänvuotisesta lehdistötilaisuudesta (video alla).

Škoda-autojen uudet säätimet ja yksilöitävä käyttöliittymä

Ajankohtaista & Uutta

”Jo ensikohtaaminen oli yhtä hymyä”

Ajankohtaista & Uutta

Neliveto näyttää nyt kyntensä – tutustu 4x4-mallistoon ja katso video

Ajankohtaista & Uutta