5.11.2019
Täysin uusi ŠKODA OCTAVIA taiteilijoiden inspiraation lähteenä Ajankohtaista & Uutta

Katso, kuinka täysin uusi ŠKODA OCTAVIA innoitti kolmea lahjakasta taiteilijaa ja sai heidän mielikuvituksensa syttymään. Inspiraation seurauksena taiteilijat loivat Italiassa Toscanan henkeäsalpaavissa maisemissa kolme erilaista taideteosta, joiden alustoina toimivat perinteinen kangas, pleksilasi ja tabletin näyttö.

TESTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Nykymaailmaa hallitsevat erilaiset lait, standardit ja rajoitukset. Myös oma elämäsi voi mennä muiden sanelemalla tavalla, ellei sinulla ole riittävästi rohkeutta haastaa vallitsevaa tilannetta ja kulkea omia polkujasi. Seuraa unelmiasi, usko visioihisi ja toteuta rohkeat ideasi: tämä on lähtökohta matkalle, jonka aikana etsit omaa paikkaasi ja ääntäsi tässä maailmassa. Kun oma luovuutesi toimii eteenpäin vievänä voimana, mahdollisuutesi ovat rajattomat.

Tutustu kolmeen luovaan yksilöön. Nämä kolme taiteen kapinallista kyseenalaistavat työssään yleisen lähestymistavan elämään ja tuovat yksilölliset näkemyksensä esiin vakiintuneita taiteenlajeja persoonallisella tavalla hyödyntäen. Vaikka he kaikki ovat erikoistunut taiteen eri alalajeihin, heidän luomallaan taiteella on yksi yhteinen piirre: se ei lakkaa hämmästyttämästä. Se tuo esiin yllättävän raikkaan näkemyksen, vaikka onkin uskollinen jokaisen taiteelliselle visiolle stereotypiat ja kliseet välttäen.

Jakubin, Carlon ja Marian muodostama kansainvälinen tiimi ajoi upean pittoreskeista maisemista tunnettuun Toscanaan, joka jo ennen heitä on inspiroinut lukemattomia taiteilijasukupolvia. Ainoa asia, joka ei sulautunut täysin ympäristöön, oli auto, jolla he matkasivat määränpäähän. Auto oli yhä naamioitu, mutta samalla avoin erilaisille tulkinnoille. Täysin uusi ŠKODA OCTAVIA. Taiteilijoiden tehtävänä oli hakea innoitusta maaseudun kauneudesta ja uuden automallin muotoilusta ja tuoda auto oman taiteenlajinsa kautta esiin.

Perinteisen taidemaalauksen edustaja Jakub tarttui siveltimiinsä ja imi kaikkialta ympäristöstä vaikutteita taiteeseensa. Hän seurasi näin klassisen taiteen mestarien jalanjälkiä, mutta toi samalla oman yksilöllisen kädenjälkensä näkyville teokseen, missä perinteiset ja modernit näkemykset kohtaavat toisensa ja vanha käsityötaito yhdistyy uusien menetelmien väsymättömään kokeiluun.

Carlo käytti puolestaan erilaista maalauspohjaa ja lähestyi tilannetta täysin erilaisesta näkökulmasta. Tämä vannoutunut katutaiteilija maalasi teoksensa pleksilasille vangitakseen siihen täysin uuden ŠKODA OCTAVIA -mallin liikkeen ja tyyneyden perusolemuksen. Näin syntyi upea taideteos, joka on täynnä voimakkaita värejä ja yllättäviä syvyyselementtejä.

Samalla kun Jakubin taide on näistä kolmesta lähimpänä perinteistä maalaustaidetta, Marian tyyli vie täysin päinvastaiseen suuntaan. Hän käyttää uusinta tekniikkaa ja moderneja digitaalisia toimintoja kuvatakseen auton dramaattisemmasta kulmasta sen ajaessa maiseman halki. Hänen valitsemansa tekniikka vetoaa tunteisiin abstraktimmalla tasolla synnyttäen taideteoksen, joka muodostaa olennaisen vastakohdan kahdelle aiemmin esitellylle.

Kaikki kolme luovaa taiteilijaa painivat vaikean haasteen kanssa, sillä heidän piti tuoda taiteessaan esiin jotain sellaista, mitä kukaan ei ollut vielä nähnyt kokonaisuudessaan. Heidän täytyi luottaa taiteelliseen vaistoonsa ja antautua intuition ohjattaviksi, jotta näkemättömästä voisi tulla näkyvää meille kaikille. Auto inspiroi heitä kaikkia eri tavoin, ja jokainen työskenteli oman ydinelementtinsä parissa. Tämän seurauksena syntyi lopulta kolme erilaista kuvaa.

Kaikkia töitä yhdistää kuitenkin se, että taiteilijat ovat uskaltaneet astua tuntemattomalle maaperälle ja vieneet sinne palasen itseään. Tämä on mahdollista ainoastaan olemalla oma itsensä ja pitämällä kiinni omista periaatteistaan.

Nyt voit vapaasti arvioida, miten he onnistuivat mielestäsi vangitsemaan uuden auton perusolemuksen taideteoksiinsa. Sitten voit valmistautua täysin uuden ŠKODA OCTAVIA -mallin ensiesittelyyn, joka pidetään Prahassa 11. marraskuuta 2019.

HENKILÖKUVASSA:

Tšekissä syntynyt Jakub Tytykalo (35) on Prahan Academy of Fine Arts -kuvataideakatemiasta valmistunut taidemaalari. Hän opiskeli kuuluisan tšekkiläisen kuvanveistäjä Jaroslav Rónan ja taidemaalari Jiří Petrbokin ohjauksessa ja hioi klassisen maalaustaiteen osaamistaan Madridin residenssissä. Hänen suosikkityylejään ovat surrealismi ja kubismi, joiden hän kertoo olevan töihinsä voimakkaimmin vaikuttavia tekijöitä.

Venäjällä syntynyt ja Prahassa asuva Maria Makeeva (32) opiskeli kuvitusta Academy of Arts, Architecture and Design -akatemiassa Prahassa. Hän on erikoistunut digitaaliseen kuvitukseen ja hionut vuosien varrella ominaistyyliään tullakseen yhdeksi graafisen alan erottuvimmista ja omaäänisimmistä taiteilijoista.

Sisiliassa syntynyt ja kasvanut Carlo Alberto Giardina (28) opiskeli viestintämuotoilua Milanon New Academy of Fine Arts -kuvataideakatemiassa. Vaikka katutaide onkin lähimpänä hänen sydäntään, hän on kiinnostunut kaikenlaisista taiteenlajeista. Tärkeimpinä inspiraation lähteinä hän mainitsee Felipe Pantonen, Olafur Eliassonin ja Keith Haringin työt.