22.7.2019
TGS Worldwide sai ensimmäisen asiakaskäyttöön luovutetun ŠKODA FABIA R5 Evon Škoda Sponsoroi

Uusi aikakausi on alkanut Škoda Motorsportilla. Kahdessa MM-osakilpailussa mukana ollut, ja kaksi kaksoisvoittoa tuonut Fabia R5 Evo on pian myös asiakkaiden saatavilla. Ensimmäisenä autonsa tehtaalta haki Toni Gardemeister.

Škoda Motorsport ojensi viime viikolla ensimmäisen asiakaskäyttöön tarkoitetun Fabia R5 Evon TGS Worldwiden käyttöön. Auto pääseekin heti tositoimiin, sillä Eerik Pietarinen kilpailee kyseisellä yksilöllä Neste Rallissa taistellen pisteistä myös Škoda Motorsportille.

Kaikkiaan asiakkaille on toimitettu reilun neljän vuoden aikana 280 ŠKODA FABIA R5 –autoa. Myös nykyinen evo-malli noudattelee samoja linjoja merkin menestyksellisimmän mallin kanssa.

Tiimi saalisti ykkös- ja kakkossijat Portugalin ja Sardinian MM-ralleista. Tiimipäällikkö Michal Hrabánek myhäilee tyytyväisyyttä.

– Paranneltu versio Fabia R5:stä on jatkoa menestykselliselle R5-projektillemme. Laajan, haastavissa olosuhteissa ajetun testiohjelman jälkeen meillä oli lupaava alku. Ensimmäisten rallien aikana teknisiä ongelmia ei ilmennyt lainkaan, ja saavutimme kaksi kaksoisvoittoa WRC2 Pro –luokassa rallin MM-sarjassa. Nyt aloitamme luotettavan ja kilpailukykyisen automme toimituksen asiakkaillemme, Hrabánek sanoo.

Menestys MM-ralleissa oli tärkeää, mutta asiakkaiden palvelemiseksi piti varmistua vielä muistakin yksityiskohdista.

– Teemme kovasti töitä, jotta saamme vastattua auton kovaan kysyntään, ja rakennettua mahdollisimman monta autoa asiakkaillemme. Ennen kuin toimitimme ensimmäiset autot, varmistimme tuotantoketjun toimivuuden kaikille tarpeellisille varaosille.

Uudessa Fabia R5 Evo:ssa moottorin suorituskykyä ja luotettavuutta on parannettu, samoin tehoa ja kaasuun vastaavuutta.

TGS Worldwidea pyörittävä Toni Gardemeister oli innoissaan uudesta hankinnastaan. Valkealalainen kilpaili Škodan tehdastiimissä vuosina 2002 – 2004, ja kilpaili vielä omankin tiiminsä nimissä vuoden 2011 IRC-rallisarjassa.

– Rallit, joihin tiimini osallistui ŠKODA FABIA S2000 ja ŠKODA FABIA R5 –malleilla olivat jo menestyksekkäitä. Olen iloinen hyvästä yhteistyöstäni tiimin kanssa, ja myös erittäin ylpeä, että saimme ensimmäisenä asiakastiiminä uuden ŠKODA FABIA R5 Evon käyttöömme, Gardemeister hymyili.