14.2.2019
TGS Worldwiden ŠKODA -kaksikko valmiina kauden toiseen SM-ralliin Škoda Sponsoroi

Ralli SM –sarja jatkuu tulevassa viikonvaihteessa Kouvolan osakilpailulla. Lähtöviivalla on jälleen lukuisia ŠKODA Fabia R5:n voimaan luottavia autokuntia.

Kristian Kiviniemi avasi rallikautensa Arctic Lapland Rallyssa seitsemänneksi korkeimmilla pisteillä. Talvikaudesta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, joiden aikana Kiviniemen tavoite on kavuta sarjatilanteessa ylöspäin.

– Pääsin ajamaan päivän testin Mikkelissä, ja kokeilimme monta juttua autossa. Suunta on oikea, mutta viikonloppuna sen sitten näkee rallissa, mikä on vauhtimme, Kiviniemi aprikoi.

Parkanolainen tekee vielä sinunkauppoja Skodansa kanssa. SM1 –luokan huippuautoihin lukeutuva menopeli vaatii oman aikansa, mutta Kiviniemi ei anna periksi.

– Auto ei ihan vielä ole selkärangassa, mutta metri metriltä se helpottuu. Kenties Fabia R5:n rajat ovat vielä vähän hakusessa, koska se on joka osa-alueella edellä aiempaa autoani. Kestää hetken tottua siihen, kuinka kovaa sillä voi ajaa. Testipäivästä jäi kuitenkin hyvä fiilis.

Henrik Pietarinen sai neljännellä sijallaan kelpo alun SM-kauteen Rovaniemellä. Nyt miehen mielessä on kuitenkin reipas aloitus kaksipäiväiseen osakilpailuun. Onnistuminen heti avauserikoiskokeilla takaisi levollisen yöunen ja hyvän lähtökohdan lauantaihin.

– On tärkeää saada hyvä alku rallille heti perjantai-iltana. Tiukkaa se tulee taatusti jälleen olemaan, koska niin monta kuljettajaa taistelee kärkisijoista. Kilometrejä autolla ei ole vielä niin paljon, mutta täytyy heti lähteä työntämään, lupasi Pietarinen.