26.9.2016
Tilannot valitsivat Rapid Monte Carlon Meidän Škodamme

Kaija ja Ismo Tilanto tekivät uuden auton valintaa huolella ja harkiten. Rapid oli rakkautta ensisilmäyksellä. ”Kyllä me ihan Škoda-hulluja ollaan”, pariskunta hymyilee.

Uuden auton hankinta käynnistyi kevättalvella. Toiveissa oli upouusi auto automaattivaihteella. Škoda-jälleenmyyjän luona koeajettiin useita eri malleja.

”Olimme jo ihan lääpällämme Octavia Combiin ja viittä vaille valitsemassa sen. Kun sitten saimme koeajoon vielä Rapid Spacebackin, se oli menoa saman tien. Uusi malli yllätti täysin, joten mustavalkoinen kaunotar oli pakko saada ja mieluiten heti”, Kaija ja Ismo kertovat.

Odotusaika jäi onnekkaan lyhyeksi, sillä kyseessä on ”kaupan hyllyltä” hankittu esittelyauto. Jo viikon kuluttua koeajosta ja kaupanteosta automaatilla varustettu Rapid Spaceback 1.4 TSI Monte Carlo oli asettunut uuteen kotiin.

Revontulet mielessä

Kaija ja Ismo ovat vakuuttuneita. ”Kyllä tämä on paras auto ikinä tähän mennessä. Tavoitteena on ajaa Rapidilla pitkään, ehkä kymmenen vuotta.”

Ajamisesta vastaa nykyään Kaija, sillä Ismo ei alentuneen näkökyvyn takia pääse enää auton rattiin. Heti tuoreeltaan pariskunta lähti uudella autollaan Kittilään. Kilometrejä kertyi kahden ensimmäisen kuukauden aikana nelisentuhatta.

”Rapidilla on ilo ajaa niin maantiellä kuin kaupungissa. Sitä on näppärä pyöritellä tiukemmissakin paikoissa. Arvostan sitä, että auto kiihtyy helposti ja hevosvoimia riittää. Sporttiset Monter Carlo -penkit ovat piste iin päälle.”

Kittilässä auton upea lasikatto herätti ihastusta. Kyydissä ollut tuttava totesi, että lasikaton ansiosta autossa olisi hienoa ihastella revontulia. ”Sen verran hyvä ajatus tuo on, että meille taitaa tulla uusi reissu Kittilään”, Ismo tuumaa.

Kaija ja Ismo Tilanto sanovat olevansa ihan hurahtaneita uuteen Rapidiinsa. Yksikään auto ei ole tehnyt samanlaista vaikutusta.

Loppuun asti mietitty

Kaija ja Ismo kehuvat Rapidin hinta-laatu -suhdetta, tekniikkaa, automatiikkaa, ajotuntumaa, laatua ja selkeyttä. Auto on loppuun saakka mietitty pieniä yksityiskohtia myöten. Avaimeton keskuslukitus ja käynnistys KESSY ilahduttaa päivittäin, kun käsissä on ”sen tuhannen kassia ja pussia.”

”Rapidissa on kaikki kätevästi käden ulottuvilla. Jaksan intoilla fiksuista ratkaisuista kuten kannellisesta roskiksesta, kännykkätelineestä, mukitelineestä, aurinkolasikotelosta ja jäähdytettävästä hanskalokerosta. Hurahdin heti alkuun myös tavaratilaan, jonne mahtuu kätevästi talvirenkaat vierekkäin”, Kaija sanoo.

”Kätevä on myös tavaratilan suksiluukku, jonka ansiosta voimme kuljettaa vaikka pitkiä lautoja, sillä olemme aina rakentamassa jotain”, Ismo lisää.

”Onhan se varsinainen kisu”

Kaija on tehnyt tuttavuutta auton ominaisuuksiin käytännön kautta. ”Ensimmäistä kertaa ajan autolla, jossa on peruutustutka, joten ensimmäiset varoitusäänet pääsivät suorastaan yllättämään. Samoin kävi törmäysvaroittimen kanssa, kun auto teki puolestani hätäjärrutuksen tilanteessa, jossa oli liian kova tilannenopeus.”

Tilannot arvostavat Škoda Ajoturvaa, sillä 24/7 voimassaoleva tiepalvelu tuo turvaa myös ulkomaan reissuilla. Kaijalla onkin erityinen matkahaave, jonka hän aikoo toteuttaa lähitulevaisuudessa.

”Haluan ajaa autolla Ison-Beltin riippusillan yli. Täytyy tehdä vaikka tikusta asiaa Tanskaan, jotta tämän voi toteuttaa. Silta on niin hieno, ja voin jo kuvitella, miltä sen ylittäminen Rapidin kanssa näyttää ja tuntuu”, Kaija nauraa.

”Mikään auto ei ole aiemmin näin sykähdyttänyt eikä tuottanut tällaista tunnesidettä. Onhan tuo varsinainen kisu.”

Teksti: Sari Okko
Kuvat: Esko Tuomisto

3 aihetta unelmiin

1. Yli riippusillan
Kaija suunnittelee Ison-Beltin sillan ylittämistä Rapidilla.

2. Revontulia katsomaan
Upea lasikattoikkuna pistää haaveilemaan revontulista.

3. Pitkään yhdessä
Kaija ja Ismo aikovat ajaa Rapidilla kymmenen vuotta.