9.1.2018
Toni Gardemeisterin tiimi Ralli SM -sarjaan Škoda Sponsoroi

Eerik Pietarinen ja kartturi Juhana Raitanen (vas.) voittivat päättyneellä kaudella ensiyrittämällä SM2-luokan mestaruuden.

Viime kaudella rallin Suomen mestaruussarjassa vauhdillaan säväyttänyt 24-vuotias Eerik Pietarinen jahtaa alkavalla kaudella menestystä sarjan pääluokassa TGS-tiimin ŠKODA Fabia R5-autolla.

TEKSTI: ŠKODA Auto / kuvat: ESKO TUOMISTO

Autourheilu on Suomessa kovassa nosteessa. Rallin MM-sarjan pääluokissa kilpailee lähes ennätysmäärä suomalaiskuljettajia.

TGS haluaa auttaa nuorta kuljettajaa eteenpäin urallaan

Urallaan yhteensä 112 MM-rallia ajanut Toni Gardemeister huolehtii yrityksensä TGS Worldwiden merkeissä Eerik Pietarisen ŠKODA Fabia R5-auton ylläpidosta ja huollosta kilpailuiden aikana. Alkava kausi on Tonin tiimille ensimmäinen täysi kausi Ralli SM-sarjassa. Kyse on samalla toiminnan laajentumisesta, sillä TGS Worldwiden toiminta MM- ja Euroopan mestaruussarjan ralleissa jatkuu kuten aikaisemminkin. Oman uransa jälkeen Toni on myös auttanut useita nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin. Tätä kautta TGS Worldwide on saanut vahvan aseman ŠKODA Motorsportin luottotiiminä.

Toni Gardemeister

Eerik todella säväytti viime vuoden lopulla suorituksellaan Škodamme kanssa Tampereella. On todella innostavaa saada jatkaa hänen kanssaan yhteistyötä koko kauden mittaisen uuden projektin kanssa. Samalla saamme seurata läheltä hänen kehitystään urheilijana, ja antaa oman panoksemme Eerikin ja Juhanan tulevaisuuden menestyspolun tasoittamiseksi, sanoo Toni Gardemeister.

SM2-luokan mestari vaihtaa luokkaa ylemmäs

Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen voittivat päättyneellä kaudella ensiyrittämällä SM2-luokan mestaruuden. Nyt on aika siirtyä sarjan pääluokkaan.”Alkava kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Sarjassa on paljon kovia nimiä. Kokeneista R5-autoilla ajavista kuljettajista ennakkoon kovin kilpailu mitaleista varmaan käydään Teemu Asunmaan, Juha Salon ja Marko Männyn kesken. Meidän lisäksemme mukaan tulee pakkaa uutena kuljettajana sekoittamaan myös SM3-luokassa viime vuonna hyvin ajanut Emil Lindholm. Luonnollisesti tavoitteemme on mestaruus, mutta katsotaan nyt mitä kausi tuo tullessaan”, Eerik Pietarinen pohtii alkavan kauden lähtökohtia.

TGS Worldwide teamin ja Vehon yhteistyön taustalla on rallin voimakkaasti kasvavan kiinnostuksen hyödyntäminen.

Juhana Raitanen ja Eerik Pietarinen

”Kaudella 2018 ŠKODA Motorsportin tehdastiimissä ajaa kaksi suomalaista kuljettajaparia, kun nuoret suomalaiset Juuso Nordgren/Tapio Suominen sekä Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen pääsevät lunastamaan lupauksia ŠKODA Fabia R5 -autolla. Kuten tehdastiimissä, myös Suomessa Fabia R5 on hallinnut SM-ralleja ja onkin luontaista, että ŠKODA yhdessä Vehon kanssa tekee yhteistyötä Toni Gardemeisterin TGS-tiimin kanssa nuorten kuljettajien kehittymisen eteen”, toteaa Škodaa maahantuovan Helkama-Auton Myynti- ja kenttäjohtaja Kimmo Vainio.

Nuoret rallilupaukset saivat ajoautoksi siviiliin ŠKODA Octavia Scoutin.