23.6.2020
TULOSSA UUSI ENYAQ Sähköautoilu

Ensimmäiset naamioidut kuvat kertovat uuden Škoda Enyaq -mallin muotoilusta. Sarjatuotanto käynnistyy vuoden 2020 lopulla.

Škodan ensimmäinen täyssähkö-katumaasturi ensiesitellään vielä tämän vuoden aikana. ENYAQ-nimeä totteleva maasturiperheen uutuus on merkittävä harppaus Škodan sähköistymisen tiellä.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Enyaq liittyy Škodan suosittuun katumaasturimalliston perheeseen, joka tunnetaan autojen Q-kirjaimeen päättyvistä nimistä. Enyaq jatkaa näin Škodan katumaasturiperheen nimiperinnettä.

Kun Kodiaqin, Karoqin ja Kamiqin nimet juontavat Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kieleen, Enyaq on johdettu Irlannista ja iirin kielestä. Taustalla on elämän lähdettä tarkoittava nimi Enya ja sana Eithne, joka puolestaan tarkoittaa olemusta, sielua tai periaatetta.

Eri merkitykset kuvailevat uutta katumaasturia eri näkökulmista. Ne symbolisoivat Škodan etenemistä sähköisen liikkumisen aikakaudella, uuden alkua ja katumaasturin vahvaa luonnetta sekä innovatiivisuutta. E-alkukirjan puolestaan tarkoittaa sähköllä liikkumista (electromobility).

Enyaq on Škodan toinen täyssähköautomalli CITIGOe iV:n jälkeen. Samalla se on yksi niistä yli kymmenestä sähköä voimalinjassaan hyödyntävistä automalleista, jotka tuodaan ŠKODA iV -alatuotemerkillä markkinoille vuoden 2022 loppuun mennessä.

Enyaq on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva sarjatuotantoautomalli.

Lehdistön ensikoeajoja:

Kiitos, haluan pysyä ajan hermolla

Oletko kiinnostunut ensimmäisten joukossa saamaan viimeisintä tietoa aivan uuteen ŠKODA Enyaq -malliin liittyvistä tapahtumista ja uutisista? Kirjaa tietosi, niin lähetämme sinulle jatkossa aina tuoreet uutiset suoraan sähköpostiisi.
Ilmoittaudu postituslistalle