16.6.2019
Uskomaton Rovanperä: Jälleen voitto WRC2 Pro –luokassa! Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä oli Sardinian MM-rallin suomalaisvoittaja. ŠKODA-kuljettaja kuittasi jo kolmannen kerran nimiinsä täyden pistepotin WRC2 Pro –luokan taistelussa.

Rovanperän voittomarginaali tallitoveriinsa Jan Kopeckyyn oli 19 ajetun erikoiskokeen jälkeen 24,6 sekuntia.

– Varmasti tämä ralli on yksi kaikkein vaikeimmista kilpailuista. Viikonloppu oli vaikea, mutta löysimme ajoon, nuotteihin ja autoon juttuja, joten olen tosi tyytyväinen. Kiitos myös hienoa työtä tehneelle tiimille, Rovanperä hymyili.

Sunnuntaina Rovanperä ei enää joutunut rattia puristamaan. Kilpakumppanit olivat turvallisen etäisyyden päässä takana, joten viimeiset erikoiskokeet Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saattoivat jo nautiskella.

– Tulos on juuri se mitä tarvittiin. Tämä oli vasta toinen kisa uudella autolla. Nyt olemme onnistuneet olemaan kolmesti ensimmäinen – toivottavasti onnistuu vielä neljännenkin kerran.

Uusi FABIA R5 Evo on osoittautunut vähintäänkin yhtä nopeaksi autoksi kuin edeltäjänsä. Neste Ralliin tiimi valmistautuu jälleen huolella, sillä nopeutta on yhä löydettävissä lisää.

– Olosuhteet olivat niin erilaiset vaikkapa Portugaliin verrattuna, ettei ensimmäisellä kierroksella pystynyt nuotilla ajamaan millään kovin kovaa heti. Koetamme Jyväskylään löytää uusia juttuja, ja jos siellä on pitoa kuten Portugalissa, siitä tulee varmasti hyvä kisa.

Lopputulokset –  Sardinian MM-ralli / WRC2 Pro –luokka

  • Kalle Rovanperä, ŠKODA 3.40.51,8
  • Jan Kopecky, ŠKODA +24,6
  • Mads Östberg, Citroën +8.58,6