28.10.2021
Uuden ajan automyyjäksi – hae mukaan Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA Myyjätrainee -ohjelman läpikäynyt automyyjä Peter Sillanpää työskentelee Autokeskus Airportissa Vantaalla.

Uuden ajan automyyjien koulutus starttaa jo kolmannen kerran. ŠKODA Myyjätrainee -ohjelman aiemmin suorittaneet, Peter Sillanpää ja Martta Siiroinen, suosittelevat koulutusta varauksetta autoalan pitkäjänteistä uraa suunnitteleville.

TEKSTI Peter Åhman ja Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmaan valitut tekevät töitä Škoda-jälleenmyyjäliikkeissä samalla, kun he oppivat uutta ja kehittyvät automyynnin ammattilaisiksi. Koulutus pitää sisällään työpaikalla työskentelyn ohella Škodan merkkikohtaisia koulutuksia ja verkkokursseja. Oppisopimusajalta oppilaille maksetaan palkkaa.

”Erinomaiset valmiudet oppia työn ohessa”

Vantaan Autokeskus Airportissa automyyjänä työskentelevä Peter Sillanpää aloitti traineena Autokeskus Airportissa lokakuussa 2019. Valmistumisesta on nyt noin vuosi.

”ŠKODA Myyjätrainee -ohjelma on ollut hieno mahdollisuus päästä näkemään autoalaa sisältäpäin kaikkine yksityiskohtineen. Saamani tehtävät ja vastuut vastasivat hyvin ennakko-odotuksiani ja trainee-jakson edetessä pääsin tekemään yhä haastavampia tehtäviä sekä ottamaan lisää vastuuta”, Peter kertoo.

Ura on lähtenyt hyvin käyntiin, ja työskentely autoliikkeessä on miellyttävän haastavaa sekä sopivan hektistä.

”Koulutus antoi erinomaiset valmiudet oppia työn ohessa niin ŠKODA-maailmaan kuin Autokeskuksen toimintaan liittyviä perusasioita. Koen kehittyneeni nopeasti ja voin olla ylpeä tavoitteiden saavuttamisesta”, Peter tuumii.

”Suosittelen varauksetta ohjelmaa henkilöille, joka haluavat rakentaa pitkäjänteisesti uraa autoalalla. Ohjelma on käytännönläheinen ja erittäin kattava koulutuskokonaisuus, joka haastaa tarttumaan rohkeasti toimeen ja oppimaan jatkuvasti uutta”, Peter summaa.

”ŠKODA Myyjätrainee -ohjelma tarjosi erinomaiset eväät oppia työn ohessa niin ŠKODA-maailmaan kuin jälleenmyyjäliikkeen toimintaan liittyviä perusasioita”, automyyjä Peter Sillanpää sanoo.

”Koulutus toi varmuutta, työ kasvatti osaamista”

Laakkonen Tampereen ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeessä automyyjänä työskentelevä Martta Siiroinen hyppäsi ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmaan vuonna 2018. Automyyjän ammatti oli orastellut jossakin takaraivon perukoilla jo kauan – joskaan syytä siihen Martta ei tiennyt itsekään.

”En käytännössä tiennyt autoista juuri mitään muuta kuin että niillä ajetaan eteenpäin”, Martta hymyilee.

Martta päätti uskaltaa ja laittoi hakemuksen sisään, jonka jälkeen asiat etenivät varsin vauhdikkaasti. ”Pääsin jatkoon ja silloinen Veho Tampere toivotti tervetulleeksi oppisopimuskoulutukseen. Aloitin huhtikuussa 2018 ja heti ensimmäisellä viikolla tein ensimmäiset autokaupat.”

Koulutus toi väylän päästä alalle ja varmuutta tekemiseen. Työ on kasvattanut tuoteosaamista. Automyyjänä nyt reilut 3,5 vuotta toiminut Martta pitää vahvuutenaan kykyä asettautua asiakkaan asemaan. Viime vuonna Martta oli Tampereen tiimin eniten autoja myynyt myyjä.

”Saan nopeasti kiinni siitä, mitä asiakas haluaa ja tarvitsee. Olen tyytyväinen työhöni. Tätä merkkiä on kiva myydä.”

Martta Siiroinen pitää ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmaa upeana mahdollisuutena. ”Olen löytänyt oman paikkani. Kannustan myös kaikkia naisia lähtemään rohkeasti alalle.”

ŠKODA Myyjätrainee -ohjelman hakuaika on 31.10.-21.11.2021.
Koulutusryhmä aloittaa tammikuussa 2022.

Hae mukaan tästä.