Uuden ŠKODA KAMIQ -crossover-mallin ensiesittely

Škodan katumaasturimallisto jatkaa kasvua. Uuden katumaasturin nimi on ŠKODA KAMIQ. Crossover-malli täydentää menestyksellistä KODIAQ- ja KAROQ-katumaasturmallistoa. ŠKODA on julkaissut ensimmäisen kuvan uuden automallin ilmeestä. Kuva antaa esimakua Geneven autonäyttelyssä (5.‒17. maaliskuuta) esiteltävän crossover-mallin ulkonäöstä. Kuvasta saa myös alustavan käsityksen keulasta sekä uuden designin LED-ajovaloyksiköistä, joiden yläpuolella päivävalot ovat erilliset ja joihin dynaamiset vilkut on integroitu.

Škodan uuden katumaasturin nimi on ŠKODA KAMIQ. Tämä crossover on jo Škodan kolmas katumaasturimalli Euroopan markkinoilla. KAMIQ-nimi on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä. Sana kuvaa jotakin, joka sopii kuin valettu mihin tahansa tilanteeseen. Siksi uudelle crossover-mallille myös Euroopassa valittiin tämä nimi, jolla yksi katumaasturimalli on jo tunnettu Kiinassa.

ŠKODA KAMIQ on urbaani crossover-malli, joka soveltuu mainiosti sekä kaupunkien katujen arkeen että maanteille. ŠKODA KAMIQ on Kiinassa jo tunnettu automallin nimenä, joten sen käyttö uuden crossoverin nimenä on luontevaa. Samalla uuden mallin nimi noudattaa nimityyliä, joka liittää kaikki Škodan katumaasturimallit yhteen: niiden nimi alkaa kirjaimella K ja päättyy kirjaimeen Q.

Uudessa ŠKODA-automallissa toteutuvat kahden erilaisen automallin parhaat puolet. Se yhdistää katumaasturin hyvät piirteet – korkeampi istuma-asento, parempi näkyvyys, helpompi autoon kulku sekä suurempi maavara – perheautokokoluokan auton ketteryyteen ja vaivattomaan käsiteltävyyteen. Siten Škodan uusi crossover-malli soveltuu mainiosti sekä kaupunkien kaduille että maanteille. Volkswagen-konsernin skaalautuvaan perustekniikkaan (MQB) perustuvassa ŠKODA-mallissa on uusia avustinjärjestelmiä sekä useita Simply Clever -ratkaisuja, joista ŠKODA tunnetaan hyvin – kuten väljistä sisätiloistakin.

Uusi ŠKODA KAMIQ ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä 5.‒17. maaliskuussa 2019.