Uuden ŠKODA-katumaasturimallin nimi on KAROQ

Mladá Boleslav, Škodan uuden katumaasturimallin nimi on KAROQ. Nimen ja sen kirjoitusasun alkuperä on Alaskan etelärannikon saarella elävän Alutiiq-alkuperäiskansaheimon kielessä. Uuden kompaktin katumaasturimallin nimellä ŠKODA jatkaa KODIAQ-nimellä aloittamaansa nimilinjaa. Näin on syntynyt yhdenmukainen nimistö Škodan nykyisille ja tuleville katumaasturimalleille. ŠKODA KAROQ saa ensiesittelynsä Tukholmassa 18. toukokuuta. KAROQ on toinen merkittävä automalli Škodan tuotannon laajentuessa katumaastureiden luokassa.

›  Nimi ja sen kirjoitusasu on johdettu Alaskan alkuperäiskansan kielen sanoista

›  Nimessä KAROQ yhdistyvät sanat ‘Kaa’raq’ (auto) ja ‘Ruq’ (nuoli)

›  Nimi noudattaa Škodan nykyisten ja tulevien maasturimallien nimistöä

›  Uudella Karoq-mallilla ŠKODA jatkaa katumaasturimalliston laajentamista

›  Uutuusmalli ensiesitellään Tukholmassa 18. toukokuuta

“ŠKODA Karoq on muotoilultaan täysin uudenlainen katumaasturi, joka erinomaisesti vahvistaa automerkkimme kehitystä ja asemaa. Tämä uusi katumaasturimalli on looginen seuraava vaihe Škodan katumaastureiden strategiassa,” toteaa Škodan pääjohtaja Bernhard Maier. “ŠKODA Karoq herättää kiinnostuksen ainutlaatuisella merkki- ja tuoteidentiteetillä sekä Škodalle tyypillisillä vahvoilla ominaisuuksilla. Lisäksi Karoq tuo uuden, tunteisiin vetoavan muotokielemme kompaktiin katumaasturimaailmaan,” Maier lisää.

Tänä keväänä ensiesitelty ŠKODA Kodiaq sai nimensä Kodiakin saarelta. Saman saaren asukkaista saatiin inspiraatio uutuusmallin ŠKODA Karoq -nimelle. Tämän Alaskan etelärannikolla sijaitsevan syrjäisen saaren maantieteelliset koordinaatit ovat 57° N ja 153° W. Alueen maisemat ovat koskemattoman jylhiä. Saaren alkuperäiskansan Alutiiq-heimon kielessä auto on ‘Kaa’raq’. ‘Ruq’ taasen tarkoittaa heidän kielessään nuolta. Ja nuoli on keskeinen osa Škodan merkkilogoa, jossa se kuvastaa automerkin dynaamista eteenpäinmenoa. Näin Škodan uusi katumaasturi sai nimekseen ŠKODA Karoq. Nimi on kahden merkityksellisen sanan vahva yhdistelmä.

“Meistä uudella katumaasturilla pitää olla vahva nimi. Nimi nivoutuu myös yhteen katumaasturimallistomme nimilinjan kanssa,” toteaa myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škodan hallituksen jäsen Werner Eichhorn. “Luomme automerkillemme poikkeuksellisen ja asiakkaiden mieleen jäävän tunnistettavuuden,” Eichhorn jatkaa.

Škodan tulevaisuus 2025 -strategian mukaisesti ŠKODA tulee jatkamaan mallistonsa kasvattamista tulevina vuosina. Erityinen painoarvo on katumaasturimalliston laajentamisella. Tänä keväänä ŠKODA toi markkinoille uuden, ison ŠKODA Kodiaq -katumaasturimallin. Nyt ŠKODA Karoqin myötä ŠKODA tekee uuden aluevaltauksen. Uusi kompakti katumaasturimalli saa maailman ensiesittelynsä Tukholmassa 18. toukokuuta. Myyntiin uutuusmalli tulee loppuvuodesta 2017.

Lisätietoja:

Kari Aalo

Viestintäpäällikkö

+358 10 436 2112

kari.aalo@skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki