Uuden ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -mallin hinnat julkaistu - urheilullinen ulkonäkö korostaa voimaa ja dynaamisuutta

Tšekkiläinen ŠKODA esittelee uuden ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -mallin, joka on ison KODIAQ-katumaasturimallin erityisen dynaaminen versio. Sen ulko- ja sisäpuolen yksityiskohdat korostavat auton urheilullisuutta. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malliin on tarjolla kuusi moottori-vaihteisto-yhdistelmää.

›  KODIAQ-mallisto laajenee uudella SPORTLINE-malliversiolla

›  Ennakkomyynti alkanut

›  SPORTLINE-malliversion alkaen hinta 45 235,39 euroa

›  Sporttista muotokieltä keulassa ja perässä

›  Erityisesti ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malliin suunnitellut 19- ja 20-tuumaiset vanteet

›  Alcantara®-verhoillut urheiluistuimet

›  Modernit avustinjärjestelmät ja edistykselliset tietoviihdepalvelut

›  Tarjolla on kuusi moottori-vaihteisto-yhdistelmää: tehot 110 - 140 kW (150 - 190 hv)

Uuden kookkaan ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -mallin yksilölliset sisätilat ja ulkonäkö korostavat auton voimaa ja dynaamista luonnetta. Matkustamossa on lukuisia uusia yksityiskohtia ja ominaisuuksia, kuten Alcantara®-verhoillut urheiluistuimet.

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -mallin jäähdyttimen säleikkö, ulkopeilikotelot ja sivuikkunoiden kehykset ovat mustat. Katumaasturi erottuu joukosta etupuskurin alaosassa olevien mustien osien ansiosta. Perää koristaa kapea, hopeanvärinen lista takapuskurin alaosassa. Takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut (SunSet-lasit).

KODIAQ SPORTLINE -mallin kylkisuojalistat on maalattu korinvärisiksi, ja ovien alareunoissa on mustat suojalistat. Autossa on vakiona uudet 19-tuumaiset kevytmetallivanteet, ja siihen on saatavana lisävarusteena 20-tuumaiset vanteet. Auton tunnistaa myös etulokasuojissa ja hansikaslokeron kannessa olevista SPORTLINE-tekstilogoista.

Laadukkaat ja hienostuneet varusteet

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malli on varusteltu urheilullisen kattavasti. Kuljettajan urheiluistuemissa on muistillinen sähkötoiminen säätö. Istuimissa on tyylikäs Alcantara®-verhoilu ja hopeanväriset koristeompeleet. Nämä istuimet antavat erinomaisen sivuttaistuen tiukimmissakin kaarteissa. Hopeanväriset koristeompeleet koristavat myös vaihdevivun suojusta ja nahkaverhoiltua monitoimiohjauspyörää, jossa on lisäksi kätevät vaihteenvalitsimet. Musta kattoverhous ja jaloteräksiset poljinlevyt sekä näytössä näytettävät tiedot G-voimista, ahtopaineesta, moottorilta kulloinkin lähtevästä tehosta sekä öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötilasta korostavat entisestään auton urheilullista luonnetta.

Vakiovarustukseen kuuluu myös ajoasetuksen valinta (ajoasetukset Eco, Normal, Sport ja Individual), jonka valinta vaikuttaa moottorin, DSG-vaihteiston, ohjaustehostuksen ja ilmastointilaitteen ohjaukseen. Lisäksi nelivetoisen ŠKODA KODIAQ -mallin yhteydessä on Snow-ajoasetus, jonka ansiosta ajaminen lumisilla tai muutoin liukkailla tienpinnoilla sujuu helpommin. Kattavaan vakiovarustukseen kuuluu runsaasti auton urheilullisuutta ja hienostuneisuutta korostavia varusteita. Näitä ovat sisätilan LED-tunnelmavalaistus, jossa on kymmenen eri värivaihtoehtoa, sekä kojelaudan ja ovien hiilikuitujäljitelmäkoristelistat käsittävä Sport-sisustus. Alcantara®-oviverhoukset tuovat matkustamoon luksuksen tuntua. Sähkötoimisesti säädettävät ja koria vasten käännettävät ulkopeilit ovat automaattisesti himmentyvät, ja niissä on sekä muistitoiminto että maavalot. Niiden lisäksi autossa on 8” Amundsen-navigointi- ja tietoviihdejärjestelmä, Canton Sound System 10 kaiuttimella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen pysäköintiavustin, Virtual Pedal – kosketukseton takaluukun avaus ja sulkeminen, automaattisesti himmentyvä taustapeili, sadetunnistin, KODIAQ-tekstilogot etu- ja takaovien kynnyslistoissa sekä mustilla koristesaumoilla viimeistellyt jalkatilamatot.

Moottori-vaihteisto-yhdistelmät

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malliin on tarjolla kuusi moottori-vaihteisto-yhdistelmää, joiden tehot ovat 110 kW (150 hv), 132 kW (150 hv) ja 140 kW (190 hv):

1.4 TSI / 110 kW (150 hv) DSG: huippunopeus 198 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 9,6 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 6,3 l / 100 km, CO2-päästö 143 g/km

1.4 TSI / 110 kW (150 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 194 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 9,9 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 7,1 l / 100 km, CO2-päästö 163 g/km

2.0 TSI / 132 kW (180 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 207 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 8,0 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 7,4 l / 100 km, CO2-päästö 170 g/km

2.0 TDI / 110 kW (150 hv) DSG: huippunopeus 199 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 10,1 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 5,0 l / 100 km, CO2-päästö 131 g/km

2.0 TDI / 110 kW (150 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 194 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 9,9 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 5,7 l / 100 km, CO2-päästö 149 g/km

2.0 TDI / 140 kW (190 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 210 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 8,6 sekuntia, polttoaineen kulutus EU-yhdistetty 5,7 l / 100 km, CO2-päästö 150 g/km

Etu- ja takaveto

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE on saatavana etu- ja nelivetoisena. Tehokkaimpien bensiini- ja dieselmoottoreiden yhteyteen vakiona tulevan nelivetojärjestelmän kytkeytymiset tapahtuvat erittäin nopeasti ja nerokkaasti tarpeen mukaan. Järjestelmän ohjainlaite määrittää kummallekin akselille optimaalisen voimanvälityksen. Normaalissa ajotilanteessa, etenkin kun autossa on vähän kuormaa ja ajetaan verrattain tasaisilla nopeuksilla, monilevykytkin välittää moottorin voiman taloudellisesti lähes vain etupyörille.

Ajo-ominaisuudet

Mukautuva alustan säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC) on saatavana ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malliin. DCC:ssä on elektronisesti säätyvät iskunvaimentimet, joiden toimintaluonteeksi kuljettaja voi valita joko Comfort, Normal tai Sport.

Neliveto lisää turvallisuutta ja parantaa vetopitoa. Tämä tulee esille etenkin silloin, kun autolla vedetään perävaunua. Lisäksi kyseinen tekniikka varmistaa, että urheilullinen katumaasturi pärjää ongelmitta myös maastossa. Peräti 194 mm maavaran avulla se selviytyy monista vaikeista paikoista. Korin lyhyiden etu- ja takaylitysten ansiosta lähestymis- ja jättökulmat ovat erinomaiset 18,9 ja 23,3 astetta.

Avustinjärjestelmät

ŠKODA KODIAQ -mallien monipuoliset avustinjärjestelmät ovat tässä autoluokassa esimerkilliset ja tarjolla myös SPORTLINE-malliin. Uusia varusteita ja saatavilla olevia toimintoja ovat perävaunuavustin , takaviistossa kuolleessa kulmassa olevasta ajoneuvosta varoittava kaistanvaihtovaroitin ja sivuilta lähestyvää liikennettä valvova peruutusvaroitin . Matkustajien ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist sulkee törmäysvaaran uhatessa ikkunat ja kattoluukun, kiristää kuljettajan ja etumatkustajan turvavyöt ja toimii yhdessä edelleenkehitetyn automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän Front Assist kanssa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sisältää kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen ja ennakoivan jalankulkijasuojan . Pysäköintiavustin on tuttu ŠKODA KODIAQ -perusmallista. Myös Area View -ympäristönäkymä on erittäin hyödyllinen apuväline. Keulaan ja perään sekä ulkopeilikoteloihin sijoitetuilla laajakuvakameroilla saadaan aikaan kuva alueesta auton ympärillä. Kuva näytetään tietoviihdejärjestelmän näytössä kojelaudassa. Kuvanäkymävaihtoehdot ovat virtuaalinen näkymä auton ympäristöstä ylhäältäpäin ja 180 asteen kuvat auton edestä ja takaa. Kuvien näytön avulla kuljettajan on helpompi selviytyä autolla ahtaista paikoista ja vaikeassa maastossa.

Tietoviihde ja ŠKODA Connect

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -malliin on tarjolla uusimmat tietoviihdejärjestelmät. Niiden kapasitiivinen kosketusnäyttö on kirkaslasityyppinen. Tietoviihteen huippua edustaa Columbus-navigointijärjestelmä , jossa on 9,2-tuumainen näyttö, WLAN-lähiverkko ja 4G SIM-korttimoduuli . ŠKODA KODIAQ SPORTLINE -mallissa on erityinen näyttö, jossa näytetään tiedot öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötilasta, G-voimista, ahtopaineesta, moottorin tehosta ja kierrosaikakellolla mitatusta ajasta. Automaattinen hätäpuhelutoiminto on vakiovaruste. ŠKODA Connectin sisältämät Online-mobiilipalvelut ja -toiminnot täydentävät oivallisesti auton nykyaikaista tietoviihdejärjestelmää. Ne nostavat auton navigointi-, tieto- ja viihdejärjestelmien toiminnot sekä avustavat palvelut täysin uudelle tasolle. Toiminnot ja palvelut voidaan konfiguroida myös kotitietokoneelta tai ŠKODA Connect -sovelluksen kautta.

Hinnastot, varusteluettelo sekä lisätietoa KODIAQ SPORTLINE -mallista löytyy oheisilta sivuilta:

http://www.skoda.fi/mallisto/kodiaq/kodiaq-sportline

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki