Uuden ŠKODA OCTAVIA-mallin hinnat julkaistu ja ennakkomyynti alkanut

Škodan myydyimmän automallin uusi sukupolvi jatkaa suosion tiellä. Parempi, tilavampi, turvallisempi, liitettävyysmahdollisuuksiltaan runsaampi ja tunteita herättävämpi kuin koskaan. Tuotannon alkuvaiheessa on valittavissa kolme moottoria, joiden tehot ovat välillä 85 kW (116 hv) ja 110 kW (150 hv). Tarjolla on kaksi hyvin kattavaa varustetasoa; Ambition Launch Edition sekä Style Launch Edition. Uuden ŠKODA-muotokielen mukaisella ulkonäöllään se herättää entistäkin vahvempia tunteita. Uusissa sisätiloissa yhdistyvät erinomainen väljyys ja toimivuus korkealaatuisiin materiaaleihin ja nerokkaisiin yksityiskohtiin. Innovatiiviset liitettävyysmahdollisuudet ja uudet avustinjärjestelmät vievät suursuositun Octavian mukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle. Syksyllä 2020 mallisto täydentyy entisestään ja näin ensimmäistä kertaa ŠKODA OCTAVIA on saatavissa lataushybridinä ja kevythybridinä, ja vaihtoehtoina ovat myös taloudelliset bensiini- ja dieselmoottorit sekä erityisen ympäristövastuullinen bio-/maakaasumalli.

Tuotannon alkuvaiheessa on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa; 1.5 TSI -bensiinimoottori (115 kW/ 150 hv) ja kaksi dieselmoottoria 2.0 TDI 115 (85 kW / 116 hv) sekä 2.0 TDI 150 (110 kW / 150 hv). Valittavana on kaksi erittäin kattavaa varustetasoa Ambition Launch Edition sekä Style Launch Edition. Malliston hinnat alkavat 26 621,61 eurosta ja farmarimallisen Octavian 27 624,65 eurosta.

Uutuuden varustelu on nyt erityisen kattava. Jo Ambition Launch Edition -varustetaso pitää sisällään mm. LED-ajovalot, joissa Intelligent Light Assistant – kaukovaloavustin, KESSY - avaimettoman keskuslukituksen ja käynnistyksen, jossa keskuslukituksen käyttö mahdollista kaikista ovista, Virtual Cockpit -digitaalisen mittariston, Swing-audiojärjestelmän 8,25” kosketusnäytöllä, Phone Box -matkapuhelinlokeron signaalin vahvistimella ja langattomalla latauksella sekä SmartLink+, joka mahdollistaa langattoman tiedonsiirron Apple-laitteille. Varustelutaso pitää myös sisällään Suomen olosuhteisiin miellyttäviä varusteita kuten polttoainetoiminen lisälämmitin kauko-ohjaimella, lämmitettävä tuulilasi, nahkainen lämmitettävä kaksipuolainen monitoimiohjauspyörä sekä Climatronic -kaksialueinen automaatti-ilmastointi. Vakiona Ambition Launch Edition -varustetasossa on myös mm. Virtual Pedal -kosketukseton takaluukun avaus ja sulkeminen, sähkömekaaninen seisontajarru sekä 16” Twister Aero -kevytmetallivanteet.

Style Launch Edition -varustetaso lisää varusteluun vielä useita huippuvarusteita kuten Matrix LED-ajovalot, Columbus-navigointijärjestelmän 10” kosketusnäytöllä, Head Up -tuulilasinäytön, peruutuskameran pesimellä sekä mukautuvan vakionopeudensäätimen. Näiden lisäksi varustelu sisältää vielä useita avustinjärestelmiä kuten Side Assist -kaistanvaihtovaroitin, Exit Warning -oven avausvaroitin, Rear Traffic Alert -peruutusvaroitin, Traffic Jam Assistant -ruuhka-avustin sekä Traffic Sign Recognition -liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Ulkonäköä tuo 17” Rotare Aero -kevytmetallivanteet.

Hinnastot ja varusteluettelot löytyvät alla olevista linkeistä: Liftback: https://www.skoda.fi/mallisto/uusi-octavia/octavia/octavia-hinnastot-ja-esitteet Combi: https://www.skoda.fi/mallisto/uusi-octavia/octavia-combi/uusi-octavia-combi-hinnastot-ja-esitteet

Uusi ŠKODA OCTAVIA

Neljännen sukupolven Octavian myötä voimanlähdevaihtoehdot täydentyvät vielä monipuolisemmaksi kuin milloinkaan aiemmin Octavia-mallin 60-vuotisessa historiassa. Moottoreiden tehot ovat välillä 81 kW (110 hv) ja 150 kW (204 hv). Orastavassa sähköllä liikkumisen ajassa OCTAVIA iV -lataushybridi on Škodalle tärkeä. Lisäksi uuden mallisukupolven myötä ŠKODA tuo tarjolle myös kevythybriditekniikan, jolla uuden Octavian bensiinimoottorimallien polttoainetaloudellisuus paranee entisestään. Uusimman sukupolven EVO-dieselmoottoreiden typen oksidien päästöt ovat jopa 80 prosenttia aiempaa pienemmät. Sen mahdollistaa AdBlue®-lisäaineen uusi kaksoissuihkutus kahden peräkkäin asennetun SCR-katalysaattorin etupuolelle. Ympäristövastuullinen bio-/maakaasukäyttöinen OCTAVIA G-TEC -malli yltää kaasusäiliöiden yhteiskaasumäärällä 17,7 kg jopa 500 kilometrin toimintamatkaan.

Useita uusia avustinjärjestelmiä

Uuteen Octaviaan on saatavissa useita uusia avustinjärjestelmiä, joista osaa ei ole aiemmin nähty muissakaan ŠKODA-malleissa. Uusi törmäyksen väistöavustin Collision Avoidance Assist avustaa kuljettajaa suurentamalla ohjausliikettä, jonka kuljettaja tekee välttääkseen jalankulkijaan, pyöräilijään tai toiseen ajoneuvoon törmäämisen. Siten suurempi väistöliike voi johtaa törmäyksen välttämiseen. Toinen uusi järjestelmä on kääntymisavustin Turn Assist. Risteyksessä vasemmalle käännyttäessä se tunnistaa vastaantulevan ajoneuvon, varoittaa kuljettajaa ja tarvittaessa jopa pysäyttää auton automaattisesti. Oven avausvaroitin Exit Warning varoittaa autosta poistuvaa, jos ovea avattaessa takaa lähestyy ajoneuvo tai pyöräilijä. Liikennetilannevaroitin Traffic Warning varoittaa automaattisesti vaaratilanteista auton läheisyydessä kuten ruuhkajonon pään lähestymisestä.

Huippuluokan liitettävyys

Uuteen Octaviaan on saatavissa kolme erilaista uusimman modulaarisen sukupolven tietoviihdejärjestelmää. Niillä ja auton omalla eSIM-dataliittymällä Octaviassa toteutuvat erinomaiset liitettävyysmahdollisuudet. Tietoviihdejärjestelmien kosketusnäyttöjen koot ovat välillä 8,25 ja 10 tuumaa. Tiettyjä tietoviihdejärjestelmätoimintoja voidaan käyttää eleohjauksella tai digitaalisella Laura-puhekäyttöavustajalla. Huipputason Columbus-tietoviihdejärjestelmän yhteydessä navigoinnin kartta voidaan näyttää tietoviihdenäytössä eri mittakaavassa kuin vakiovarusteisen Virtual Cockpit -mittariston 10,25-tuumaisessa näytössä. Auton oma eSIM-dataliittymä toimii 4G-/LTE-nopeudella. Sen kautta voidaan käyttää uusimpia ŠKODA Connect Mobile Online -palveluja kuten eCall-hätäpuhelutoiminto (pakollinen EU-maissa), online-pohjaisia tietoviihdesovelluksia ja monia auton etäkäyttötoimintoja. Vakiona on myös älypuhelimen langattoman induktiolatauksen sisältävä Phone Box -matkapuhelinlokero ja peräti viisi USB-C-liitäntää, joista yksi sijaitsee kattokonsolissa taustapeilin tyvessä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki