Uuden ŠKODA Octavian Ergo-mukavuusistuimissa AGR:n hyväksyntämerkki

Saksalainen Terve selkä -yhdistys (AGR) on myöntänyt Testattu & suositeltava -hyväksyntämerkintänsä uuden ŠKODA Octavian ergonomisille istuimille. Erikoislääkärit ja fysioterapeutit suosittelevat näitä istuimia. AGR-hyväksyntämerkintä kertoo, että istuimet täyttävät tiukat, puolueettomien lääketiede- ja fysioterapia-asiantuntijoiden yhdessä määrittämät tarkastuskriteerit.

› ŠKODA Octavian selkäystävällisissä etuistuimissa hyvä tuki ja monipuoliset säädöt
› Kuljettajan ja etumatkustajan ergonomisissa mukavuusistuimissa hieronta- ja tuuletustoiminnot
› Ergo-mukavuusistuimet saatavissa uuteen Octaviaan
› Saksalainen Terve selkä -yhdistys (AGR, Aktion Gesunder Rücken) myöntää Testattu & suositeltava -hyväksyntämerkintänsä auton istuimille ja muille arkipäivän tuotteille, jotka ovat selälle poikkeuksellisen hyviä

Uuden ŠKODA Octavian väljät ja tyylikkäät sisätilat houkuttelevat viettämään enemmän aikaa autossa. Siksi istuimien laadun merkitys erityisesti paljon ajaville kuljettajille on entistäkin suurempi. Monen tunnin istuminen väärässä asennossa liikkumatta voi aiheuttaa erilaisia kipuja kuten selkäsärkyä, lihasjäykkyyttä, niskan jäykkyyttä, väsymistä, jalkojen puutumista, olkapäiden jumittumista, keskittymisvaikeuksia ja päänsärkyä. Hyvät istuimet pystyvät ehkäisemään tällaisten terveysongelmien syntymistä.

Uuteen Octaviaan on nyt saatavissa selälle poikkeuksellisen hyvät istuimet. Ne ovat tarjolla lisävarusteena Style-varusteluversiooon. Istuimissa on etäisyys- ja korkeussäätö sähkötoimisena, reisituen säätö, sähkötoiminen ristiseläntuen säätö sekä hierontatoiminto. Näissä ergonomisissa istuimissa on AGR-hyväksyntämerkintä, istuintuuletus ja verhoiluna rei'itetty nahka.

Lääketieteen puolueettomien asiantuntijoiden perusteellisten testien perusteella saksalainen Terve selkä -yhdistys (AGR, Aktion Gesunder Rücken) on myöntänyt näille istuimille Testattu & suositeltava -hyväksyntämerkinnän. Sertifioitujen istuimien sähkötoimisesti säädettävä ristiseläntuki tukee alaselkää optimaalisesti. Ristiseläntuen voimakkuus ja korkeus ovat säädettävissä. Myös istuimen reisituki on säädettävissä, joten istuimen saa tarkasti mukautettua erikokoisille kuljettajille. Erinomaisen istuinmukavuuden varmistavat hierontatoiminto, istuintuuletus ja korkealaatuinen rei'itetty nahkaverhoilu.

Istuimen säätämisestä: miten auton istuimet säädetään selälle hyväksi?

Myös muiden ŠKODA-automallien istuimissa on selän hyvinvoinnin takaavat säätömahdollisuudet. Saksalainen Terve selkä -yhdistys (AGR) on jo 25 vuoden ajan keskittynyt selkäongelmien ehkäisemiseen ja hoitamiseen. Yhdistys suosittaa:

› Kuljettajan pitää painaa selkänsä alaosaa selkänojaa vasten säätäessään istuimen etäisyyttä ja varmistaa samalla, että jalat jäävät hiukan koukkuun polkimia painettaessa.
› Istuinosaa kallistetaan ja sen pituutta säädetään siten, että lantio saa hyvän tuen. Polvitaipeiden ja istuinosan etureunan väliin pitää jäädä 2-3 sormenleveyttä.
› Ristiseläntuki säädetään siten, että se tukee selkää vyön korkeudella ja siten estää lantiota taittumasta taaksepäin.
› Selkänojan kaltevuus säädetään siten, että kuljettaja ylettyy ohjauspyörään käsivarret hiukan koukistettuina ja että hartiat pysyvät kiinni selkänojassa myös ohjauspyörää käännettäessä.
› Pääntuen korkeus on oikea, kun pääntuen yläreuna on päälaen korkeudella.
› Istuimen korkeutta säädettäessä on syytä jättää pään ja kattoverhouksen välille tilaa kymmenen senttimetriä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki