8.2.2018
Uudistunut ŠKODA FABIA Geneven autonäyttelyssä 2018 Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA Fabian menestys jatkuu kattavien uudistusten myötä. Ne koskevat sekä muotoilua että tekniikkaa. Škodan suosittu pienten autojen luokan automalli on nyt entistäkin kiinnostavampi. Keula ja perä ovat saaneet uutta muotoa, ajovalot sekä takavalot on toteutettu ledeillä, ja sisustusta on piristetty. Pirteät ja taloudelliset yksilitraiset bensiinimoottorit ja uudet avustinjärjestelmät korostavat ŠKODA Fabian hienostuneempaa luonnetta. Uudistettu malli ensiesitellään yleisölle Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2018. Myyntiin uutuusmalli tulee vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.

Uutta muotoilua sisätiloissa ja ulkonäössä

Keulan ja perän muotoilun uudistukset luovat selvästi korkealaatuisen ilmeen. Ajovaloyksiköiden ja sumuvalojen uusi muoto ja valotekniikka raikastavat auton ulkonäköä. ŠKODA Fabiaan on nyt saatavissa LED-ajovalot ja LED-takavalot. Kevytmetallivanteita on tarjolla aiempaa laajempi valikoima, ja mukana ovat myös hatchback-malliin saatavat 18-tuumaiset vanteet. Uudistettu mittaristo, kojelaudan uudet koristelistat ja kaksivärisävyiset istuinverhoilut tekevät sisätiloista ylellisemmät.

Taloudelliset ja pirteät bensiinimoottorit

ŠKODA Fabian moottorivalikoima käsittää kolme bensiinimoottoria. Nämä kolmisylinteriset moottorit ovat kaikki yksilitraisia ja suorituskykyisiä. MPI-moottorissa on polttoaineen epäsuora ruiskutus, ja on teholtaan 55 kW (75 hv). Kahdessa teknisesti edistyksellisessä TSI-moottorissa on pakokaasuahdin ja polttoaineen suoraruiskutus. Tehoa nämä moottorit kehittävät 70 kW (95 hv) tai 81 kW (110 hv). Kummassakin TSI-moottorissa on hiukkassuodatin. Tehokkaimman moottorin yhteyteen on saatavissa 7-vaihteinen DSG-auto­maat­ti­vaihteisto. Edistyksellisiin bensiinimoottoreihin keskittymällä ŠKODA vastaa pienten autojen kokoluokan asiakkaiden vaatimuksiin.

Lisää turvallisuutta ja mukavuutta uusilla avustinjärjestelmillä

Aiempaa runsaammilla avustinjärjestelmillä ŠKODA jälleen kerran siirtää suurempien automallien edistyksellistä tekniikkaa pienten autojen kokoluokkaan. Uusi kaistanvaihtovaroitin varoittaa kuljettajaa monikaistaisella tiellä takaviiston kuolleessa kulmassa olevasta tai takaa nopeasti lähestyvästä ajoneuvosta. Peruutusvaroitin valvoo tapahtumia auton takana ja varoittaa törmäysvaarasta peruutettaessa. Uusi avustinvaruste on myös kaukovaloavustin, joka automaattisesti vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille, kun se tunnistaa vastaan tulevan ajovalot tai edessä ajavan takavalot.

Uusia käteviä Simply Clever -ratkaisuja

Škodalle tyypilliseen tapaan myös pienten autojen kokoluokan Fabiasta löytyy useita arjessa hyödyllisiä ratkaisuja, jotka lisäävät auton käyttämisen ja matkustamisen mukavuutta. Näitä Simply Clever -ratkaisuja on nyt tarjolla entistäkin enemmän. Polttoainesäiliön luukun sisäpintaan sijoitetussa jääraapassa on nyt uutuutena renkaiden kulutuspintasyvyyden mittaustulkki. Varusteena on nyt myös saatavissa USB-liitännät takana matkustavien laitteille. Varustevalikoimasta löytyy myös tavaratilan kaksipuolinen matto. ŠKODA FABIA COMBI -mallin tavaratilan reunaan on sijoitettu irrotettava LED-taskulamppu.