14.5.2019
Uudistuvassa ŠKODA Superbissa turvallisuutta lisäävät innovatiiviset ajovalot Ajankohtaista & Uutta

Ensimmäisenä Škodana lippulaivamalli SUPERB saa innovatiiviset täys-LED-matriisiajovalot. SUPERB on nyt entistäkin turvallisempi ja mukavampi. Designluonnoksen ja muotoiluvideon julkistamisella ŠKODA paljastaa uudistuvan mallinsa uudet täys-LED-matriisiajovalot, kokonaan ledeillä toteutetut takavalot ja dynaamiset takavilkut.

Täys-LED-matriisiajovalojen designluonnos näyttää näiden innovatiivisten ajovalojen muotoilun. Ajovaloyksiköissä on lähi- ja kaukovalojen LED-moduulit sekä lisäksi kolme kaukovalojen LED-segmenttiä. Yksiköitä koristaa tekstilogo ‘ŠKODA Crystal Lighting’. Kapea LED-valonauha toimii vilkkuna, päivävalona ja seisontavalona. Sen yläpuolella sijaitsevat neulamaiset ledit, jotka ovat osa valojärjestelmän uutta Coming / Leaving Home -animaatiosaattovalotoimintoa. Keskuslukituksen lukitsemisen tai avaamisen myötä tämä toiminto sytyttää ja sammuttaa auton ajovalo- ja takavaloyksiköiden valoelementit suunnitellun koreografian mukaisesti.

Video näyttää, miltä uudet täys-LED-matriisiajovalot ja Coming / Leaving Home -animaatiosaattovalot käytännössä näyttävät. Videolla näkyvät myös uusi LED-takasumuvalo ja kokonaan ledeillä toteutetut takavalot. Uudistuvan ŠKODA Superbin takavilkut ovat dynaamiset: päälle kytkettynä niissä syntyy sivullepäin etenevä valoliike. Nämä vilkut tehostavat auton dynaamista ilmettä, mutta erityisesti ne ovat selvemmin havaittavat ja siten turvallisuutta lisäävät.

Škodan SUPERB-lippulaivamallista löytyvät turvallisuuden, ajo- ja matkustusmukavuuden, suorituskyvyn sekä ympäristöystävällisyyden uusimmat innovaatiot. Superb tuo keskikokoluokan autoon monia ominaisuuksia ja varusteita, jotka yleensä tavataan vasta suuremman kokoluokan autoista.

Uudistuva ŠKODA SUPERB -mallisto ensiesitellään jääkiekon MM-kisojen yhteydessä Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.