15.2.2022
Uusi FABIA MONTE CARLO jatkaa ikonisia perinteitä Ajankohtaista & Uutta

Uuden ŠKODA FABIA MONTE CARLO -mallin kokonaisilmettä hallitsevat mallikohtaiset etu- ja takahelma sekä mustat yksityiskohdat.

ŠKODA lisää uuden neljännen sukupolven FABIA-mallistoon MONTE CARLO -mallin. ŠKODA käytti ikonista MONTE CARLO -mallinimeä ensimmäisen kerran Fabian sporttityylin mallissa vuonna 2011. Mallinimi on kunnianosoitus Škodan menestyksille Monte Carlon legendaarisissa ralleissa.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

Sporttiset MONTE CARLO -mallit ovat sisältyneet FABIA-mallistoon vuodesta 2011. Ambition- ja Style-varusteluversioiden rinnalla tarjolla olevan MONTE CARLO -mallin innoituksena ovat olleet Monte Carlon ralleissa saavutetut voitot ja hyvät sijoitukset.

MONTE CARLO -mallin korin mustat yksityiskohdat korostavat uuden Fabian dynaamista muotoilua, ja sisätiloja leimaavat kyynärnojien ja kojelaudan punaiset korostukset ja hiilikuitujäljitelmälliset elementit. Tarjolla on kolme moottorivaihtoehtoa, joiden tehot ovat välillä 70 kW (95 hv) ja 110 kW (150 hv).

Dynaamiset mittasuhteet ja mustia yksityiskohtia

Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB-A0-perustekniikkaan pohjautuvan neljännen sukupolven Fabian korin mittasuhteet ovat dynaamiset ja muotoilu vahvasti tunteisiin vetoava. Kaunista MONTE CARLO -muotoilua korostavat ulkonäön yksityiskohdat kuten jäähdyttimen musta ŠKODA säleikkö, mallikohtaisesti muotoillut mustat etu- ja takahelma, musta takadiffuusori ja mustat 16-, 17- tai jopa 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Kiillotetut 16-tuumaiset mustat Proxima-kevytmetallivanteet ja 17-tuumaiset Procyon-kevytmetallivanteet ovat saatavissa vain FABIA MONTE CARLO -malliin.

MONTA CARLO -mallin mustat yksityiskohdat korostavat uuden Fabian dynaamista muotoilua.

Tyylikkyys jatkuu sisätiloissa

Fabian MONTE CARLO -mallin sisätilat ovat vahvasti mustat punaisin korostuksin. Punaiset elementit löytyvät esimerkiksi integroiduilla pääntuilla varustettujen Sport-etuistuimien verhoilusta. Kojelaudan vaakasuuntainen koristelista sekä keskikonsolin koristeosat ja ovien vetokahvat ovat punaiset, ja katon sekä kattopilareiden verhoukset mustat. Etuoviverhousten kyynärnojissa ja kojelaudan etuosassa on hiilikuitujäljitelmälliset koristeosat ja kojelaudan verhouksessa valkoiset koristesaumat. Poljinlevyt kiitävät metallisina, ja ovien kynnyslistoja koristavat FABIA-logot.

Saatavissa olevassa digitaalisessa mittaristossa on näkymävaihtoehtojen yhteydessä mallikohtainen dynaamisempi tausta.

Digitaalinen mittaristo kruunaa kokonaisuuden

Uuteen ŠKODA FABIA MONTE CARLO -malliin on saatavissa digitaalinen mittaristo. Se on 10,25-tuuman kokoinen ja siinä on yksilöitävissä oleva näyttö, jossa tässä sporttisessa FABIA-mallissa on näkymävaihtoehtojen yhteydessä mallikohtainen tausta. Tämä mittaristo näyttää esimerkiksi radioasemien logot, musiikkialbumien kannet ja yhteystietoihin tallennetun soittajan kuvan. Mittaristossa saatavilla olevan navigoinnin kartta zoomaa lähemmäs risteysaluetta lähestyttäessä, ja risteysalue voidaan näyttää erillisessä ikkunassa. Muita saatavissa olevia varusteita ovat esimerkiksi ohjauspyörän lämmitys ja tuulilasilämmitys.

Seisontajarrun kahva ja kolmipuolainen Sport-monitoimiohjauspyörä on verhoiltu mustalla nahkalla, jossa on mustat koristesaumat. DSG-vaihteistolla varustettuun autoon on saatavilla Tiptronic-vaihteenvalitsimet monitoimiohjauspyörän yhteyteen.

FABIA MONTE CARLO -mallin vakiovarustukseen sisältyy myös kojelaudan punainen LED-tunnelmavalaistus. Toisena värivaihtoehtona on valkoinen, jos autoon on valittu varusteeksi Amundsen-tietoviihdejärjestelmä. Myös keskikonsoli ja etuovien avauskahvat ovat valaistut, ja lisäksi tunnelmavalaistukseen sisältyvät LED-lukuvalot edessä ja takana.

Yksityiskohdat, kuten MONTE CARLO -tekstilogo ja -merkki ohjauspyörässä, sävytetyt taka- ja sivuikkunat sekä mahdollisuus tilata mustaksi maalattu katto, viimeistelevät kokonaisvaikutelman. Kaikki nämä seikat korostavat neljännen sukupolven FABIAn dynaamisia linjoja.