19.3.2019
Uusi Scala tuo uuden ilmeen Ajankohtaista & Uutta

Kuva: ŠKODA Auto

Uusi nimi, tunteisiin vetoavat sporttiset muodot, kiehtova luonne, edistyksellinen tekniikka, turvallinen kumppani. Tätä kaikkea on uusi ŠKODA Scala. Loppukevään aikana markkinoille lipuva uutuus tuo perheautoluokan mallistoon uuden mittakaavan.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

Viime vuoden Pariisin autonäyttelyissä ihastusta herättäneen VISION RS -konseptiauton muotoilu on nyt siirretty sarjatuotantoon. Uusi Scala on ensimmäinen sarjatuotantomalli, joka paljastaa Škodan muotokielen seuraavan kehitysvaiheen. Dynaamiset muotoilulinjat ja suurella tarkkuudella toteutetut yksityiskohdat luovat Scalalle sen muista erottuvan identiteetin.

”Halusimme luoda aiempaakin sulavamman, dynaamisemman ja tunteisiin vetoavamman muotokielen, joka vetää puoleensa. Toivomme, että asiakkaamme valitsevat Škodan, koska se on käytännöllinen, reilun tilava ja hinnalle hyvän vastineen antava, mutta myös siksi, että sen muotoiluun rakastuu ja sitä kohtaan syntyy erityinen tunneside”, päämuotoilija Oliver Stefani sanoo .

”Toivomme, että asiakkaamme valitsevat Škodan, koska se antaa erinomaisen vastineen rahalle, mutta myös siksi, että sen muotoiluun rakastuu”, päämuotoilija Oliver Stefani sanoo.

Nostimme iloksesi kymmenen kohokohtaa uudesta Scalasta:

NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ

Scala on ensimmäinen automalli, jossa toteutuu Škodan muotokielen seuraava kehitysvaihe tunteisiin vahvasti vetoavana kokonaisuutena.

Tämä näkyy muotoilun terävinä ja dynaamisina linjoina. Kerrassaan valloittava muotoilu yhdistää helppokäyttöisyyden toimivuuteen ja tunteisiin.

LED-valot ovat käytännössä uusi standardi. Varsinkin lähivaloilla ajettaessa ne ovat erinomainen apu pimeässä Pohjolassa.

—–

TUNTUU HYVÄLTÄ

Oviverhoukset ja kojelauta on pehmustettu miellyttävästi. Kosketusnäyttö on sijoitettu ergonomisesti korkealle. Pehmustettuja pintoja koristaa uusi kristallikiderakennetta muistuttava kuviointi.

Miellyttävän sisätilailmapiirin luovat tunnelmavalaistuksen lämpimät värisävyt sekä lisävarusteisen Suedia-mikrokuitukangasistuinverhoilun värilliset kontrastisaumat. Lisämukavuutta tarjoilee lämmitettävä tuulilasi ja ohjauspyörä.

—–

UUTTA SKAALAA

Scala on Škodan ensimmäinen edistykselliseen ja skaalautuvaan A0 MQB -perustekniikkaan pohjautuva automalli. Tekniikka on tarkoitettu autoihin, joissa moottori on edessä poikittain.

Tämä mahdollistaa autonvalmistuksen joustavuuden ja tehokkuuden sekä monien, suuremmista autoista tunnettujen avustinjärjestelmien toteuttamisen myös kompaktikokoluokan perheautoissa. Tekniikka auttaa tekemään autosta myös virtaviivaisemman.

—–

UUSIA YKSITYISKOHTIA

Scala on ensimmäinen Euroopassa valmistettava Škoda-automalli, jonka takaluukun pinnassa on ŠKODA-tekstilogo merkkilogon sijasta.

Emotion-varustelupakettiin sisältyvä ja pitkälle taakse alas ulottuva takalasi luo Scalalle sen oman tyylin.

Jopa 18-tuumaiset kevytmetallivanteet toimivat dynaamisena korostuksena.

—–

NELJÄ SYDÄNTÄ

Scalan moottorivaihtoehtoja on neljä. Kaikissa vaihtoehdoissa on suoraruiskutus ja pakokaasuahdin, ja kaikki täyttävät pakokaasun Euro 6d-TEMP-päästöstandardin. Scalan bensiinimoottoreiksi Škoda tarjoaa kolme bensiinimoottoria iskutilavuudeltaan 1,0 tai 1,5 litraa. Tämän lisäksi tarjolle tulee myöhemmin syksyllä 1.0 litrainen G-TEC -maakaasuversio. Kaikkien moottoreiden yhteydessä on jarrutusenergian talteenotto ja moottorin start-stop-automatiikka. 1.5 TSI -moottorissa on lisäksi sylinterilepuutus Active Cylinder Technology (ACT).

—–

AVUSTIMISSA LÖYTYY

Monet Scalan avustinjärjestelmistä ovat tuttuja suuremman kokoluokan autoista. Lisävarusteinen Side Assist -sivualueavustin varoittaa kuljettajaa, jos takaa lähestyy ohittava auto tai jos takaviiston kuolleessa kulmassa on auto jopa 70 metrin päässä. Lisämukavuutta tarjoilevat vakionopeuden säädin (ACC) ja pysäköintiavustin sekä vakiovarusteisina kaista-avustin ja kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen sisältävä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist.

—–

TURVALLISESSA KYYDISSÄ

Scalan aktiivinen ja passiivinen turvallisuus ovat korkeaa tasoa. Vakiovarusteena ovat LED-ajovalot ja LED-takavilkut, lisävarusteena täys-LED-ajovalot dynaamisin takavilkuin. Turvatyynyjä voi olla jopa yhdeksän, mukaan lukien kuljettajan polviturvatyyny ja ensimmäistä kertaa tämän kokoluokan Škodassa sivuturvatyynyt takana. Lisävarusteena on saatavissa ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist, joka sulkee välittömän törmäysvaaran uhatessa sivulasit ja kiristää etuturvavyöt valmiiksi.

—–

Tietoviihdejärjestelmän näyttö on sijoitettu mukavan korkealle kojelautaan, josta kuljettajan ja etumatkustajan on sitä helppo lukea.

HELPPO VIIHTYÄ

Perheautokokoluokan suurimmassa, muunneltavassa digitaalisessa Virtual Cockpit -mittaristossa on 10,25-tuumainen näyttö. Kolmannen sukupolven modulaaristen MIB-tietoviihdejärjestelmien näytön koko on 6,5–9,2 tuumaa.

Lisävarusteena on saatavissa ŠKODA SoundSystem-äänentoistojärjestelmä, joka sisältää subwoofer-bassokaiuttimen ja kymmenen kaiutinta. Uusia ŠKODA Connect -mobiilipalveluja käyttämällä auton keskuslukitus voidaan etäavata ja etälukita älypuhelimella sekä päivittää esimerkiksi tietoviihdejärjestelmän ohjelmistot ja navigoinnin kartat suoraan verkosta. Scala on aina online-yhteydessä.

—–

SÄHKÖINEN LUUKKU JA KOUKKU

Scalasta löytyy useita fiksuja Simply Clever -ratkaisuja, joista uutuutena tässä kokoluokassa on sähkötoiminen takaluukku. Saatavissa on myös tavaratilassa olevaa painiketta painamalla sähkötoimisesti esiin kääntyvä vetokoukku.

Kiehtova luonne ja edistyksellinen tekniikka, Tätä kaikkea ŠKODA Scala edustaa.

—–

TILAA KAIKILLE JA KAIKELLE

Kaikista ŠKODA-automalleista tunnettuun tapaan Scala ssa on erinomaisen väljät sisätilat. Pitkän 2649 mm:n akselivälin ansiosta takana matkustavien polvitilamitta on peräti 73 mm. Kyynärpääleveys takana on 1425 mm. Pääntilamitta 982 mm on tämän kokoluokan suurin. Kokoluokkansa ennätyksen tekee myös Scalan 467-litrainen tavaratila. Takaistuimet eteen kääntämällä tavaratila suurenee 1410 litraan.

—–

Uusi ŠKODA SCALA tulee ensiesittelyyn Suomessa alkukesästä 2019. Jätä yhteystietosi, niin saat ensimmäisten joukossa ŠKODA SCALA -malliin liittyvät uutiset: Tilaa uutiskirje

Lue lisää ŠKODA Scalasta: skoda.fi

Scalan muoilussa Škoda on hypännyt seuraavalle tasolle. Muodoissa on uutta särmää. Sulava kokonaisuus yksityiskohtineen on äärimmilleen viimeistelty.